LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ

'Mongolia': "Cada suspensió reforça els intolerants i debilita la democràcia"

La revista satírica critica la decisió de la sala valenciana de La Rambleta de suspendre les seves actuacions per les pressions de la ultradreta

Veu inconcebible que un país que pot garantir la seguretat en un Mundial o ara de la Libertadores no la pugui garantir en el seu xou

zentauroepp40118464 television al rojo vivo estrena seccion con mongolia181126122651

zentauroepp40118464 television al rojo vivo estrena seccion con mongolia181126122651

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

La revista ‘Mongolia’ s’ha mostrat contrària a la suspensió del Centre Cultural La Rambleta de València de les dues sessions del seu espectacle aquest cap de setmana per les pressions de la ultradreta, ha criticat que les autoritats no puguin garantir-ne la seguretat, que és el motiu adduït pels gestors, i ha afirmat que cada suspensió dona ales a la ultradreta i debilita la democràcia. 

"Cada suspensió reforça els intolerants, que veuen complerts els seus objectius i s’encoratgen davant de la campanya següent, debilita la democràcia i erosiona els seus principis fonamentals", apunta el comunicat, que recorda la suspensió del xou de Dani Mateo en un teatre privat de la capital valenciana.

Crítiques al Govern

La revista satírica diu que no comparteix la decisió de La Rambleta i que creu que és "una greu equivocació en una democràcia que vulgui ser digna d’aquest nom". Diuen que valoren "els esforços" del centre, "però no comprenem que les autoritats no siguin capaces de garantir la seguretat".

"És inimaginable en una societat democràtica que les amenaces d’un petit grup violent i intolerant forci la suspensió d’activitats culturals de forma continuada sense que les autoritats actuïn per evitar-ho", denuncien.

A més, afirmen que els és "incomprensible que un país capaç de garantir la seguretat en Mundials de futbol, Jocs Olímpics i ara fins i tot ni més ni menys que en la final de la Copa Libertadores d’Amèrica sigui incapaç de garantir-la en un espectacle de dos humoristes en un teatre de titularitat municipal modern i d’excel·lència".

"És inconcebible que en una democràcia liberal de la Unió Europea un minúscul grup d’ultradreta es cregui amb el dret, a través d’amenaces violentes, de decidir la programació d’una sala de teatre de titularitat municipal i que, a més, les autoritats l’hi consentin de forma reiterada", han lamentat. 

Amenaça a la democràcia

Notícies relacionades

Asseguren des de ‘Mongolia’ que hi ha "línies bàsiques que no es poden traspassar si volem viure en una democràcia digna" i que aquesta n’és una, per això fan una crida perquè puguin actuar en aquest espai en altres dates.

El comunicat agraeix la solidaritat rebuda amb un projecte que "té com a objectiu pressionar per estendre els marges de la llibertat d’expressió a Espanya" i assegura que “‘Mongolia’ no es rendeix".