LA POLÈMICA ARRIBA ALS TRIBUNALS

Dani Mateo es nega a declarar davant del jutge per mocar-se amb la bandera d'Espanya

Un grup d'ultradretans amb banderes d'Espanya increpen Mateo al crit de "malparit" a la sortida del jutjat

dani-mateo / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’humorista Dani Mateo s’ha negat a declarar aquest dilluns davant del jutge permocar-se amb la bandera d’Espanya en una escena del programa'El intermedio'de La Sexta. Mateo amb prou feines ha estatcinc minutsdavant del titular del Jutjat d’Instrucció número 47 de Madrid, que l’havia citat com a investigat per un delicte d’ofenses o ultratge a símbols d’Espanya i les seves comunitats efectuat amb publicitat i un delicte d’odi arrand’una denúncia de l’organització Alternativa Sindical de Policia.

A la sortida dels jutjats, diverses persones amb banderes d’Espanya alçades han increpat al crit de "malparit" a Mateo. Al crit de "malparit" i "desgraciat" un grup reduït de persones d’ideologia ultradretana s’ha dirigit al presentador en el moment en què estava atenent la premsa. "Fes-ho ara si t’atreveixes", li han inquirit alçant la bandera, i ho han acompanyat amb càntics lloant la 'rogigualda'.

"Com veieu, no és moment de parlar. És moment de callar i escoltar el que digui la justícia", s’ha limitat a dir amb posat seriós i visiblement afectat.  

Un còmic trist

Als passadissos dels jutjats, Mateo s’ha mostrat capcot. No ha estat ni cinc minuts davant del jutge Adolfo Carretero, ja que s’ha acollit al seu dret a no declarar després que el jutge admetés la denúncia que l’organització Alternativa Sindical de Policia va presentar davant del Jutjat de Guàrdia contra l’humorista.

A la seva arribada a aquesta seu judicial, el còmic ha manifestat que el preocupa que es porti "un pallasso" davant de la justícia per fer la seva feina, ja que creu que això pot afectar la imatge del seu país i de la seva bandera. El presentador ha remarcat que aquest gag s’enquadra en "el terreny de les opinions", si bé ha destacat que ara s’entri "en el terreny de la justícia". "Crec que el més intel·ligent és callar i esperar que la justícia es pronunciï", ha dit.

La denúncia del sindicat policial parlava d’"ofensa a Espanya, els seussímbolsi, per tant, a tota la societat democràtica", amb motiu de l’acudit televisiu en el programa 'El intermedio' de La Sexta. Després de la polèmica creada, el programa que dirigeix El Gran Wyoming va demanar disculpes durant una de les seves emissions. "No hi va haver intencionalitat política ni cap posicionament editorial darrere, era simplement humor", va assenyalar Wyoming.

Wyoming va remarcar que si "la broma no ha funcionat", ja que ha generat "crispació socialen comptes de provocar riure" és evident que es tracta d’un "gag fallit".

Notícies relacionades

Després de concloure la breu compareixença de Mateo. El portaveud’Alternativa Sindical de Policia, Raúl Cuesta, ha remarcat que aquest sindicat hi és per defensar "els drets i les llibertats" dels ciutadans, ja que com a Policia Nacional té l’obligació de perseguir tota mena de delictes.

"Volem deixar clar que els policies, els guàrdies civils i els militars defensem una bandera que representa uns principis i uns valors de la ciutadania. Per això, continuarem defensant aquesta causa davant dels jutjats", ha conclòs.