Caixa b del PP

El Bigotes, al jutge: "Cap empresari ha pagat el PP per amor a les dues gavines, sinó perquè ha rebut alguna cosa"

El presumpte cervell de la Púnica relata al jutge com va pagar 60.000 euros al PP per ajudar Granados davant González

L'acusació que exerceix IU demana al jutge que citi a declarar com a testimonis Juanma Moreno i Bermúdez de Castro

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El responsable de la branca valenciana de la trama Gürtel, Álvaro Pérez, 'el Bigotes’,ha declarat aquest divendres davant del jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata, que investiga el finançament del PP a través d’una caixa b, que "cap empresari ha pagat al partit per amor a les gavines", sinó per haver "rebut alguna cosa" a canvi.

Segons ha explicar l’advocat d’Esquerra Unida, Juan Moreno, El Bigotes ha explicar al magistrat l’estructura del Partit Popular per cobrar comissions a empresaris a canvi d’adjudicacions, situació que coneixia a través del que li explicava el líder de la trama corrupta, Francisco Correa. Aquesta acusació ha sol·licitat al magistrat que citi a declarar com a testimoni el candidat del PP en les andaluses, Juanma Moreno, i el diputat d’aquest partit José Antonio Bermúdez de Castro per la declaració de l’exalcalde de Boadilla del Monte Arturo González Panero, 'el Albondiguilla', que va explicar com va ser pressionat per adjudicar concursos a empresaris que feien donacions al partit. 

A més d’Álvaro Pérez, que ha comparegut en qualitat de testimoni davant del titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 a petició d’IU, que exerceix l’acusació popular en la causa, també ha declarat el constructor David Marjaliza, en el seu cas com a imputat.

El gest de Granados

Notícies relacionades

El considerat cervell de la trama Púnica ha explicat com el seu amic, l’exsecretari general del PP de Madrid Francisco Granados, li va demanar que tingués "un gest" amb el partit en l’àmbit nacional. Per això, acompanyat del llavors regidor madrileny José Fernández Bonet, es va desplaçar a la seu central a Génova per fer un cafè amb el tresorer en aquell moment, Álvaro Lapuerta, al qual també va assistir el seu successor, Luis Bárcenas, i els va entregar 60.000 euros.

A preguntes dels periodistes, Marjaliza ha dit que aquesta va ser la quantitat que li va indicar Granados per poder fer una donació anònima. L’objectiu, va explicar, no era resultar adjudicatari d’una obra, sinó que Granados es veiés enfortit en la seva guerra interna amb el que després va ser president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González