"segurament" la pròxima setmana

El Govern desclassificarà documents secrets sobre l'espionatge a Bárcenas en l''operació Kitchen'

El jutge De Egea investiga una operació encarregada presumptament per Fernández Díaz amb ajuda de Villarejo

zentauroepp42054453 madrid  13 02 2018  luis barcenas despues de  su declaracion180524111817

zentauroepp42054453 madrid 13 02 2018 luis barcenas despues de su declaracion180524111817

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha assenyalat aquest divendres que "segurament" la pròxima setmana l’Executiu desclassificarà la documentació secreta que pugui existir sobre l’'operació Kitchen', suposadament dissenyada per Interior el 2013 per sostreure documents a l’extresorer del PP Luis Bárcenas.

En la roda de premsa després del Consell de Ministres, Calvo ha confirmat que han rebut des del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) la petició d’aixecar el secret de documents reservats perquè segueixi la instrucció oberta al Jutjat d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional.

"Ho farem segurament la setmana que ve, en el Consell de Ministres", ha assenyalat Calvo quan se li ha preguntat si l’Executiu atendrà la petició del jutge Diego de Egea.

Trama de Fernández Díaz i Villarejo

Notícies relacionades

A la peça de Kitchen, el jutge investiga una suposada operació encarregada presumptament pel ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, amb ajuda de l’excomissari José Manuel Villarejo i del xofer de Bárcenas, per robar documents relacionats amb els anomenats papers de Bárcenas.

La Fiscalia Anticorrupció va demanar al jutge De Egea que es dirigís al Consell de Ministres perquè autoritzés desclassificar la documentació que pogués obrar en el Ministeri de l’Interior sobre l’esmentada operació, amb l’objectiu de poder prendre declaració com investigats a excàrrecs policials sense que estiguessin subjectes a la Llei de secrets oficials.