REPORTATGE

'La venganza española', documental de la tele pública finlandesa sobre les dones de Cuixart i Forn

El treball s'emet aquesta nit a la tele pública

sin-ttulo

sin-ttulo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La televisió pública finlandesa emet aquest dijous a la nit el documental ‘La venganza española’ ('Espajalainen kosto'), que narra la vida de les dones de Jordi Cuixart Joaquim FornTxell Bonet i Laura Masvidal després de la decisió de la justícia espanyola de decretar presó preventiva contra ells.

El treball, realitzat pel periodista Pertti Pesonen, explica els empresonaments dels líders i polítics independentistes i els mostra com a "injustos", "repulsius" i "venjatius", segons qualifiquen les persones entrevistades.

Així mateix, el documental s’atura en la vida que porten ara Bonet i Masvidal, amb els viatges a la presó per visitar els seus marits, la popularitat que han adquirit i els actes per reclamar la seva llibertat que van organitzant per tot Catalunya.

Notícies relacionades

A més de les dones del president d’Òmnium Cultural i l’exconseller d’Interior, intervenen en el treball el professor de sociologia Ignacio Sánchez-Cuenca, l’empresari Tatxo Benet i el regidor de la CUP a Vic Joan Coma.

En declaracions a 'La Vanguardia', Pesonen admet que no hi ha cap veu crítica, però que la seva intenció era reflectir la situació dels líders presos i les seves famílies. Al seu judici, "profundament injusta".