acusats en el judici dels ERO

Una vintena de militants de Vox 'persegueixen' amb xoriços Chaves i Griñán

La protesta va tenir lloc a l'Audiència de Sevilla a l'entrada dels expresidents

b218b935-c831-4551-ace1-b666e46bcdbc-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Una vintena de militants de Vox han protestat aquest dimecres davant de l’Audiència de Sevilla esgrimint xoriços a l’entrada dels 21 exalts càrrecs de la Junta d’Andalusia acusats en el judici del 'cas ERO', fet que ha provocat la petició de les seves defenses al tribunal d’evitarl’"escarni públic" dels seus clients.

La protesta ha sigut encapçalada per la vicepresidenta de Vox a Sevilla, Reyes Romero, així com una vintena de militants que han acudit a l’edifici judicial amb rastelleres de xoriços que han sacsejat davant de l’entrada a l’edifici dels expresidents de la Junta Manuel Chaves i José Antonio Griñán i els exconsellers Gaspar Zarrías i Magdalena Álvarez, que són jutjats des del desembre a la Secció Primera de l’Audiència per prevaricació i/o malversació en el 'cas ERO'.

"Escarni públic"

Els manifestants portaven una pancarta amb el lema "No hi ha pa per a tant xoriço" que han cridat als exalts càrrecs de la Junta acusats.

Abans de l’inici de la sessió, l’advocat José Manuel Herrera, que representa l’exconseller d’Ocupació José Antonio Viera, s’ha dirigit al tribunal i a la Fiscalia per posar en el seu coneixement els "desgraciats incidents" ocorreguts amb l’"ànim de provocar l’escarni públic als encausats".

Notícies relacionades

Per la seva banda, el lletrat Enrique del Río, que defensa l’excap del Gabinet Jurídic de la Junta Francisco del Río ha demanat al tribunal que no es tornin a repetir en el descans de la sessió d’aquest dimecres o a la sortida.

El magistrat que presideix el tribunal, Juan Antonio Calle, ha assenyalat que la seguretat de l’edifici no li correspon a ell, sinó al president de l’Audiència Provincial, i ha afegit que posarà els fets en el seu coneixement "perquè prengui les mesures oportunes".