Anar al contingut

EUA

Trump amenaça Mèxic de tancar la frontera de forma "permanent" si no deporta els migrants

El mandatari torna a demanar al Congrés que financiï la construcció del mur entre els dos països

El Periódico

Trump amenaça Mèxic de tancar la frontera de forma "permanent" si no deporta els migrants

Andrew Harnik

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha instat aquest dilluns les autoritats de Mèxic a deportar els migrants que esperen creuar la frontera i ha tornat a amenaçar amb tancar els passos que separen els dos països veïns, ara ja de manera "permanent".

"Mèxic hauria de retornar als seus països els migrants que fan onejar banderes, molts dels quals són criminals despietats. Feu-ho en avió, en autobús, com vulgueu, però no entraran als Estats Units", ha afirmat Trump en un tuit, en relació amb la caravana arribada de Centreamèrica.

"Tancarem la frontera permanentment si és necessari", ha afegit el mandatari abans de tornar a reclamar el Congrés del seu país finançament per construir el mur. Durant aquests últims dies, Trump no ha dubtat a agitar aquesta amenaça en diverses ocasions, inicialment plantejant tancaments temporals.

Diumenge, el Govern dels Estats Units va tancar durant unes hores el lloc fronterer de San Ysidro, que connecta les ciutats de San Diego i Tijuana, després que mig miler de migrants intentessin entrar il·legalment a territori nord-americà. Agents dels EUA van frenar amb gasos lacrimògens i bales de goma les persones que provaven de saltar la tanca.

La setmana passada, Trump va autoritzar l’ús de "força letal" a la frontera.