SÍMBOL NAZI

Uns desconeguts pinten esvàstiques nazis a la façana de la seu d'Òmnium Cultural

"No aconseguiran mai silenciar la nostra veu", assegura el vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri

omnium-1

omnium-1
omnium-2

/

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns desconeguts han pintat la matinada d’aquest dilluns nombroses esvàstiques a la façana de la seud’Òmnium Cultural  a Barcelona.

Ha sigut el mateix vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, el que ha denunciat l’acció a través del seu compte de Twitter.

"Així ens hem trobat la seu nacional d’Òmnium aquest matí. Doncs, sí, continuarem sent profundament antifeixistes, compromesos amb els drets i les llibertats," ha reaccionat Mauri davant de les pintades de símbols nazis.

El vicepresident de l’organització, que porta les regnes d’Òmnium des del’entrada en presó preventiva del seu president, Jordi Cuixart, fa més d’un any, també ha assegurat que malgrat que "alguns ho voldrien, no aconseguiran mai silenciar" la seva veu.

L’entitat també ha utilitzat la xarxa social per remarcar que continuarà treballant "per la defensa dels drets i de les llibertats de tothom".

Reaccions

Des de la Generalitat, el president Quim Torra ha enviat una abraçada a la "família Òmnium" i ha confiat que aquest incident doni més força per enfrontar-se "a l’ou de la serp feixista i per continuar treballant, incansablement, per la llengua, la cultura i la llibertat del país.

El vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha expressat "tot el recolzament" a l’entitat. "Orgullosos de ser els enemics del feixisme. ¡No passaran!".

El president del Parlament, Roger Torrent, ha considerat que "davant de la intolerància i la banalització del nazisme trobaran una societat oberta que estima la llibertat. Tot el recolzament a Òmnium".

Els fets han sigut condemnats també per l’expresident català i líder de JxCat, Carles Puigdemont: "Ataquen perquè els molestem. Els hem tret la careta i hem ensenyat la seva cara autoritària al món. Per això no volen ni Òmnium, ni Assemblea Nacional Catalana, ni CUP, ni CDR, ni ERC, ni PDECat, ni JxCat, ni la Crida Nacional, ni Generalitat. ¡Tot el recolzament!".

D’altra banda, el líder del PSC, Miquel Iceta, ha "condemnat rotundament les accions intimidatòries contra la seu d’Òmnium" i ha recordat que "totes les agressions, totes les violències, totes les intimidacions mereixen la repulsa de tots els demòcrates. Exigim respecte com a requisit de la nostra convivència en llibertat".

Des d’Units per Avançar, el seu secretari general, exconseller d’Interior i actual diputat adscrit al grup socialista, Ramon Espadaler, ha "condemnat i rebutjat l’agressió patida per Òmnium", avisant que "cap expressió intimidatòria pot ser tolerada en una societat democràtica".

Els comuns i la CUP

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i dirigent dels comuns, Jaume Asens, ha criticat que "quan els independentistes fan pintades són un atac gravíssim a la democràcia", però que "si les fan els nazis, es fa el silenci entre aquells que no condemnen el franquisme".

Notícies relacionades

Com també la diputada de Catalunya En Comú-Podem, Elisenda Alamany, ha donat "tot el recolzament a Òmnium davant de l’atac rebut a la seu aquesta matinada. ¡No passaran!".

La regidora de la CUP a Barcelona Eulàlia Reguant ha defensat, d’altra banda, que "avui Òmnium és la primera línia de la trinxera antifeixista. ¡Tot el recolzament als companys i companyes de l’entitat!".