'Consell Nacional' del PSC

Iceta no descarta eleccions generals i autonòmiques el 2019

Acusa les forces independentistes d'haver entrat en un bucle que impedeix avançar

zentauroepp46005294 graf5128 barcelona 24 11 2018   el primer secretario del psc181124130811

zentauroepp46005294 graf5128 barcelona 24 11 2018 el primer secretario del psc181124130811 / Andreu Dalmau

2
Es llegeix en minuts

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que l’any 2019 serà “la gran batalla” i ha afirmat que ningú està en condicions de descartar que no només hi hagin eleccions europees i municipals, sinó també generals i autonòmiques catalanes. En el Consell Nacional del PSC celebrat aquest dissabte, Iceta ha assegurat que de cara a pròxims comicis “o hi ha més diàleg, o més conflicte; o Pedro Sánchez, o les tres dretes; o ajuntaments al servei de la gent o del procés; o més socialisme o més populisme”, i ha cridat a deixar enrere la resignació i anar a totes.

Ha acusat les forces independentistes d’haver entrat en un bucle, en què hi ha “presos, exiliats i referèndum en una centrifugadora”, que segons ell no permet avançar, per la qual cosa els ha demanat que reconeguin que aquest procés polític ha sigut un fracàs. “La majoria independentista no és capaç de treure conclusions òbvies”, ha indicat Iceta, que ha afegit que és una majoria desorientada, dividida i paralitzada, per la qual cosa ha cridat a no quedar-se impassibles davant de les seves polítiques i que la seva formació encapçali el diàleg, el progrés econòmic i les polítiques socials.

A més, ha lamentat que JxCat, ERC, Cs i PP votin junts al Parlament contra propostes de reforma fiscal a Catalunya, per la qual cosa ha assegurat que juguen malament les seves cartes, i ha recordat que el PSC aposta per votar un acord: “La renovació del pacte nacional jurídic i polític”.

De cara alscomicis del 26 de maig, Iceta ha traslladat el seu recolzament alcandidat socialista europeu Frans Timmermans, i ha anunciat que el Consell Nacional d’aquest dissabte ratificarà una “primera tanda” de 131 caps de llista de les municipals a Catalunya.

Recolzament a Borrell

El secretari general del PSC ha criticatl’“actuació indigna” per part del diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián, i altres membres del seu grup, de la que, segons el seu parer, ha sigut objecte ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, i ha lamentat l’actuació d’aquells que, segons ell, tenen un concepte diferent de la política.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Iceta ha reivindicat que la política “no són dos insults, tres ocurrències i quatre tuits”, després del que ha demanat respecte per les persones, les idees, les institucions i la legalitat.

També ha condemnat les pintades que va trobar al seu cotxe el cap de setmana passat el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, després del que ha assenyalat que “sense respecte no hi ha convivència” i ha assegurat que també es preocupen per les pintades de creus gammades a seus de partits independentistes.

Temes:

PSC PSC