ESCRIT A FACEBOOK

Sánchez censura l'"espectacle" viscut al Congrés i se solidaritza amb Borrell

El president del Govern avisa que aquest tipus d'accions provoquen desafecció en la ciutadania

Demana disculpes pel que ha passat a l'hemicicle i commina la resta de diputats a fer el mateix

zentauroepp45979218 madrid 21 11 2018 politica  sesion de control al gobierno   181121140759

zentauroepp45979218 madrid 21 11 2018 politica sesion de control al gobierno 181121140759

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha censurat durament l’"espectacle" viscut aquest dimecres al Congrés dels Diputats, ambl’expulsió de Gabriel Rufián després d’un dur xoc amb el ministre Josep Borrell i l’acusació d’aquest últim que un diputat d’ERC li ha llançat una escopinada.

En un apunt en el seu perfil de Facebook, Sánchez mostra la seva solidaritat amb Borrell i considera que el qua ha passat avui a la Cambra Baixa és "terrible", tot i que recorda que no és la primera vegada, per la qual cosa crida els diputats a fer una "reflexió".

"Amb les seves actuacions no només es desqualifiquen a si mateixos, també debiliten la dignitat d’una institució tan important com el Congrés dels Diputats. Soscaven la dignitat mateixa de la democràcia", assegura el president sobre els parlamentaris que "utilitzen la paraula per insultar".

Perill per a la democràcia

Segons el seu parer, aquest tipus de comportaments suposen un perill per a la democràcia, ja que l’únic que fan és alimentar la desafecció de la ciutadania respecte dels polítics.

Notícies relacionades

Per això, insta els representants polítics a treballar perquè "els debats sempre siguin calmats i constructius" i, després de demanar disculpes com a màxim responsable polític del país, els reclama que facin el mateix.

"Commino ses senyories perquè, si bé el vist avui al Congrés no és la primera vegada que passa, sí que sigui l’última. La democràcia ho agrairà. Els espanyols i espanyoles de tot signe i condició, també", conclou Sánchez.