INCIDENT AL CONGRÉS

¿Hi ha hagut o no hi ha hagut escopinada a Borrell?

El ministre assegura que un diputat republicà li ha escopit al passar per davant, però ERC ho nega

21118 escupitajo 16-9 ep / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

¿Ha escopit o no ha escopit el diputat d’ERC Jordi Salvador al ministre d’Exteriors, Josep Borrell? La suposada ofensa hauria tingut lloc quan el grup d’Esquerra abandonava l’hemicicle en protesta per l’expulsió de Gabriel Rufián.

"Quan sortia una línia de diputats que acompanyaven Rufián, un d’ells s’ha girat i m’ha escopit", ha assegurat Borrell als passadissos del Congrés, abans d’admetre que no sabia identificar l’autor de l’"escopinada".

Segons les imatges captades per les càmeres del Congrés, qui es gira cap al ministre al passar per davant és Jordi Salvador.

ERC demana empara

No obstant, ERC ha negat de totes les maneres possibles que aquest diputat hagi escopit Borrell, i el seu portaveu, Joan Tardà, ha sol·licitatl’empara de la presidenta de la Cambra, Ana Pastor, per acabar amb l’"escalada d’insults" que contínuament trenquen l’activitat parlamentària.

Tardà ha sigut molt dur i ha acusat el titular d’Exteriors de mentir: "És fals, i ell ho sap".

Notícies relacionades

A les imatges a càmera lenta no s’aprecia amb claredat si Salvador ha escopit o no. S’observa com gira el cap i fa un gest amb la boca quan passa per davant del ministre, que després l’assenyala.

Fonts parlamentàries han assegurat que la presidenta del Congrés no ha vist el gest, tot i que portarà l’incident a la pròxima reunió de la Mesa perquè analitzi si es pot aplicar alguna sanció contra el diputat republicà en cas que es pogués confirmar la versió de Borrell.