El Suprem comença a tramitar la recusació de Marchena

La Sala Penal dona tres dies a les parts perquè informin sobre la iniciativa dels polítics presos del procés

Serà la Sala del 61 la que resoldrà el nou incident presentat després de la renúncia del jutge a presidir el CGPJ

jregue42597787 graf7285  madrid  21 03 2018   de izquierda a derecha tres d180612125508

jregue42597787 graf7285 madrid 21 03 2018 de izquierda a derecha tres d180612125508 / Angel Diaz

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Sala Penal del Tribunal Suprem ja ha començat la tramitació dels dos incidents de recusació presentats per les defenses dels polítics presos del procés contra el magistrat Manuel Marchenadesprés de la seva renúncia a presidir l’alt tribunal i el Consell General del Poder Judicial

El tribunal ha concedit tres dies a les parts perquè es pronunciïn en relació amb l’incident presentat per l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i l’exconseller Raül RomevaOriol Junqueras, al qual després s’hi va sumar l’interposat per l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ACN) Jordi Sànchez i els diputats Josep Rull i Jordi Turull.

Notícies relacionades

La Sala designarà un instructor perquè es pronunciï sobre els incidents de recusació abans de remetre’ls a la Sala especial del 61, prevista per resoldre aquestes iniciatives quan s’adrecen contra presidents de sales de l’alt tribunal, com és el cas. 

Els anteriors intents de les defenses per apartar als magistrats designats per celebrar el judici del procés van ser rebutjades per aquesta Sala. En aquella ocasió es van considerar inadmissibles les interposades pels fugits, com l’expresident Carles Puigdemont, i es van rebutjar les dels altres processats.