AL CONGRÉS

Tardà, a Rivera: "Cada vegada que ens digui colpistes, li direm feixista"

L'hi ha dit després que Rivera, una vegada més, hagi qualificat de colpistes els qui van declarar la independència de Catalunya

fcasals45100546 graf5982  madrid  19 09 2018   el portavoz de erc joan tard 181010120236

fcasals45100546 graf5982 madrid 19 09 2018 el portavoz de erc joan tard 181010120236 / Ballesteros

1
Es llegeix en minuts

El portaveu d’ERC, Joan Tardá, ha dit feixista al líder de Cs, Albert Rivera, durant el debat d’una moció del grup taronja per exigir al Govern que aclareixi ja si pensa  indultar o no els presos del procés si són condemnats.

L’hi ha dit després que Rivera, una vegada més, hagi qualificat de colpistes els que van declarar la independència de Catalunya i ha utilitzat aquesta paraula, ha explicat Tardà, "amb una profunda tristesa" perquè aquest mena de qualificatius, segons ell, no haurien de tenir cabuda en una societat democràtica.

Si bé creu que Rivera és un feixista, ha precisat que els seus votants no ho són i pensa que tampoc ho és la major part dels diputats de Ciutadans.

"Criminals colpistes"

Amb un to molt dur, que li ha retret el vicepresident primer del Congrés, Ignacio Prendes, el portaveu d’ERC ha explicat que fins ara "ha intentat no creuar el Rubicón", però que ja no es podia aguantar més.

Notícies relacionades

No podia, ha dit, en nom dels milers de militants del seu partit i dels milers de catalans i espanyols afusellats i torturats per "criminals colpistes".

Per això, ha advertit Tardà que a partir d’avui, quan es compleixen 43 anys de la mort de "la bèstia decrèpita", en al·lusió al dictador Franco, cada vegada que Cs els digui colpistes ell contraatacarà dient-los feixistes.

Temes:

Albert Rivera