ELS COMPTES CATALANS

El Govern no presentarà pressupostos si no els encarrila abans amb els comuns

Artadi s'avé a debatre augments d'impostos com reclama el grup progressista

artadi

artadi

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

L’any 2016 el Govern de Carles Puigdemont va veure com laCUP, que havia llançatArtur Mas"a la paperera de la història", no li aprovava tampoc la principal llei de qualsevol executiu, els Pressupostos. Com a resposta, Puigdemont va llançar l’envit de lamoció de confiançai per satisfer els cupaires va llançar aquell del "referèndum o referèndum". Aquesta vegada la història no es repetirà. No hi ha nou referèndum ni desobediència a la vista, i el Govern deQuim Torra, en especial el seu flanc republicà, vol seduir elscomunsper aprovar els comptes. Tant és així que la portaveu del Govern i titular de Presidència,Elsa Artadi, ha afirmat que l’Executiu no portarà els comptes alParlamentsi abans no els encarrila amb els comuns.

Notícies relacionades

Artadi es va felicitar perquè el grup esquerrà no condicioni la negociació dels comptes catalans al recolzament independentista als Pressupostos de l’Estat i els de l’Ajuntament deBarcelona. Sobre la reclamació dels comuns que els comptes autonòmics incorporin un paquet d’impostos progressius, especialment sobre les rendes altes, la portaveu del Govern es va mostrar disposada a la negociació.

Així, quan en roda de premsa se li ha preguntat si el Govern estava disposat aapujar impostos, la seva resposta, amb un somriure, ha sigut que "el Govern ho revisa cada any". La modificació a l’alça d’impostos com el del tram autonòmic de l’IRPFha sigut un cavall de batalla fins i tot en l’àmbit intern entre lapostconvergènciaiERC, partit aquest últim favorable a l’increment de la pressió fiscal sobre les rendes altes, una cosa que el seu soci sobernista va rebutjar reiteradament.