FINANÇAMENT DELS PARTITS

Cosidó nega que ocultés a la justícia documents de la caixa B del PP

L'exdirector general de la Policia assegura que l'operació Kitchen, posada en marxa des d'Interior per apoderar-se dels papers de Bárcenas, es va fer a la seva esquena

undefined38767175 madrid 06 06 2017 declaraci n cosid  en comisi n operaci n c170606153805

undefined38767175 madrid 06 06 2017 declaraci n cosid en comisi n operaci n c170606153805 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

L’exdirector general de la Policia i actual portaveu del Partit Popular en el Senat, Ignacio Cosidó, ha negat que estigués al corrent de l’anomenada operació Kitchen, el dispositiu posat en marxa en el Ministeri de l’Interior sense control judicial per aconseguir documents de l’extresorer Luis Bárcenas que demostrarien l’existència d’una caixa B en el PP.

Alguns d’aquests documents, publicats aquest dilluns pel diari ‘El Mundo’, mai van ser posats a disposició del’Audiència Nacional, que en aquells moments investigava el finançament il·legal del PP i la fortuna de l’extresorer. Quan li han preguntat a Cosidó sobre si llavors, com a director general de la Policia, va veure aquests papers, va considerar que no tenien rellevància i per això no es van traslladar a la justícia, el portaveu popular ha contestat: “No, no els vaig veure”.  

Notícies relacionades

El dirigent conservador, que va recolzarPablo Casado en les primàries i ara ostenta la representació de la Cambra alta, afirma que tant l’excomissari José Manuel Villarejo com Eugenio Pino van actuar pel seu compte, sense tenir-lo a ell al corrent de l’operació Kitchen. “Hi ha dues investigacions obertes en aquests moments. Tinguem-hi plena confiança i no fem prejudicis ni judicis paral·lels. Deixem que els jutges determinin si hi ha hagut alguna irregularitat irregularitat i que ells determinin qui ha comès aquesta possible irregularitat”, ha declarat. 

La setmana passada, Cosidó va emetre un comunicat per negar que ell “coordinés cap operació relacionada amb el ‘cas Bárcenas’ o que en tingués coneixement”. “En cap cas l’hauria acceptat sense autorització judicial”,va afegir.