COMPARACIÓ AMB EL NAZISME

Albiol, sobre els llaços grocs: "A Europa vam viure episodis similars fa 70 anys, i va acabar com va acabar"

El popular acusa Torra d'aclamar "delinqüents" que pinten aquests símbols

zentauroepp43632740 el l der del ppc  xavier garc a albiol  al faristol del sal 180607092959

zentauroepp43632740 el l der del ppc xavier garc a albiol al faristol del sal 180607092959 / Bernat Vilaro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El diputat del PPC al Parlament Xavier García Albiol ha censurat aquest dilluns la pintada de llaços grocs que uns desconeguts van fer ahir diumenge a la porta del garatge de casa seva, i ha comparat la situació amb els inicis del nazisme. "Ja vam viure lamentablement fa 60 o 70 anys episodis similars a Europa, i va acabar com va acabar", ha advertit.

Albiol ha acusat el president de la Generalitat, Quim Torra, de ser el "gran responsable" d’aquesta situació, a l’"animar" els "delinqüents" que "es dediquen a pintar llaços grocs a casa d’un rival polític".

Ahir, l’exlíder del PP de Catalunya va denunciar a través de Twitter que uns desconeguts havien pintat diversos llaços grocs al garatge de casa seva a Badalona.

En declaracions als periodistes, Albiol ha afirmat que aquestes pintades són "conseqüència de la situació d’absolut descontrol social que s’està vivint a Catalunya", del qual ha responsabilitzat Torra, que, "en lloc d’actuar contra aquests delinqüents, el que fa és aclamar-los i animar-los".

Impunitat

Notícies relacionades

"Aquesta gent que es dedica a amenaçar els que no pensem com ells es veu totalment protegida pel president de la Generalitat", cosa que, segons García Albiol, "els porta a creure’s comptar amb impunitat per amenaçar el discrepant".

Després que l’actual president del PPC, Alejandro Fernández, també hagués denunciat que uns desconeguts havien pintat esvàstiques i causat destrosses al seu vehicle particular, estacionat a l’aparcament de casa seva a Tarragona, Albiol ha exigit a Torra que "intenti aplicar una mica de responsabilitat, perquè si acaba passant alguna cosa més greu el màxim responsable serà ell".