LA CRUÏLLA CATALANA

Puigneró: "Mas seria un gran actiu per liderar la Crida"

La direcció del PDECat evita pronunciar-se sobre els moviments de l'entorn de l'expresident

Rivera adverteix que l'excap del Govern "està inhabilitat per fer política"

zentauroepp44897273 los expresidentes catalanes artur mas  i  y carles puigdemon181112114758

zentauroepp44897273 los expresidentes catalanes artur mas i y carles puigdemon181112114758 / OLIVIER HOSLET

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La possibilitat que Artur Mas, avançada aquest dilluns per EL PERIÓDICO, aterri a la Crida de Carles Puigdemonti que, fins i tot, pugui ser-ne el candidat en les pròximes eleccions autonòmiques, ja té un primer recolzament en el Govern de Quim Torra. El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha afirmat aquest dilluns, en una entrevista a La Xarxa, que Mas és "un gran actiu per a l’independentisme" i una persona "altament qualificada per liderar la Crida o per realitzar qualsevol tasca per batallar amb aquests objectius".

La direcció del PDECat es va limitar a enaltir Mas com un "líder i referent de primer nivell". Segons el president del partit, David Bonvehí, "és obvi que hi ha gent que havia estat a CDC i que està al PDECat que participa en la Crida, per la qual cosa no veu "cap problema ni contradicció" en això. "Ell en no sabia res, d’aquesta notícia, i jo tampoc", va afegir.

Crítiques de Rivera

Notícies relacionades

Una opinió molt diferent ha expressat el president de Ciutadans, Albert Rivera, que ha alertat que l’expresident de la Generalitat Artur Mas "està inhabilitat per fer política". En una entrevista a Telecinco, Rivera ha remarcat que el que era Convergència va ser condemnada per les comissions irregulars en l’època en què Mas era el seu líder, una cosa similar al que va passar amb el PP i la sentència del 'cas Gürtel' sota la presidència de Mariano Rajoy.

A més, "ha de tornar els diners" dels fons públics que de forma irregular es van destinar a la consulta del 9-N. Per tant, el líder de Cs ha sentenciat que si Mas és candidat de la Crida, es "demostrarà que al nacionalisme li és igual la corrupció i que algú malversi fons públics".