RELLEU

El moderat Martínez Arrieta serà el president del tribunal en el judici pel procés

El magistrat substituirà Manuel Marchena, elegit pel Govern i el PP nou president del CGPJ

zentauroepp10376716 md6  madrid  20 04 09   el presidente de la sala de lo penal181112120528

zentauroepp10376716 md6 madrid 20 04 09 el presidente de la sala de lo penal181112120528 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El magistrat de més antiguitat a la Sala Penal del Tribunal Suprem, Andrés Martínez Arrieta, serà el president del tribunal en el judici contra l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras i 17 líders més del procés, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press. És així després que el PP i el PSOE hagin pactat que el president d’aquesta Sala, Manuel Marchena, sigui el màxim responsable del poder judicial.

Notícies relacionades

Fins ara, el magistrat Manuel Marchena era l’encarregat de presidir el tribunal de set magistrats que enjudiciaran en els propers mesos els processats pels delictes de rebel·lió, malversació de cabals públics i desobediència. No obstant, si aquest és nomenat president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) no podrà continuar amb les atribucions que tenia encomanades.

Segons les fonts consultades, el magistrat que fa més anys que exerceix a la Sala és el que s’encarregarà de presidir el tribunal, que en aquest cas és Martínez Arrieta, molt experimentat i moderat, que pertany a l’associació judicial Francisco de Vitoria. Previsiblement, també se li atribuirà la ponència de la sentència contra els líders independentistes.