independentisme

Sánchez, sobre Catalunya: "La democràcia no és només el vot, és l'imperi de la llei"

"Aquesta és una de les idees que hem hagut de combatre de manera molt intensa durant aquests últims anys", ha recalcat el cap del Govern

1c7a791f-5870-44c7-b061-99a41bf257dc-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha remarcat aquest divendres davant les aspiracions independentistes a Catalunya que "la democràcia no és només el vot, és l’imperi de la llei, és tenir institucions sòlides, independents i que hi hagi separació de poders". Sánchez ha fet aquesta referència a la situació a Catalunya en la seva intervenció en l’acte inaugural del Fòrum Iberoamaericà que se celebra a Madrid.

El cap de l’Executiu ha destacat els valors de la democràcia i ha precisat que quan se’n parla no només cal pensar en el vot, sinó també en l’"imperi de la llei". Una consideració després de la qual ha recordat als polítics i empresaris iberoamericans presents en l’acte, entre ells l’expresident Felipe González, que a Espanya s’ha assistit en els últims anys a una "identificació de la democràcia amb el vot sense cap mena de garanties".

"Aquesta és una de les idees contra les quals hem hagut de combatre de manera molt intensa durant aquests últims anys", ha recalcat el cap del Govern en al·lusió a les pretensions independentistes a Catalunya.

Decret d’impost d’hipoteques

Notícies relacionades

Finalment, Sánchez ha justificat el decret llei aprovat pel seu Govern perquè a partir de dissabte sigui la banca i no el client que pagui l’Impost d’Actes Jurídics Documentats, vinculat a la contractació d’una hipoteca, en la necessitat de redistribuir de manera més justa la riquesa per no alimentar els populismes.

"Si la prosperitat no és com una mena de pluja fina, persistent i capaç d’arribar a totes les capes de la societat, sorgeixen el desencant, la frustració, la desafecció, i és aquí on es construeixen els pilars, l’aliment que alimenta les retòriques excloents", ha advertit el cap de l’Executiu en la seva intervenció al Fòrum Iberoamèrica, que es desenvolupa a l’Hotel Intercontinental amb la presència d’exdirigents llatinoamericans, com ara el colombià Juan Manuel Santos i representants de les principals empreses espanyoles.