11 jul 2020

Anar al contingut

CONGRÉS A HÈLSINKI

Units per Avançar, soci del PSC, demana ingressar al Partit Popular Europeu

La formació hereva de Unió comparteix grup amb els socialistes al Parlament

El Periódico

Units per Avançar, soci del PSC, demana ingressar al Partit Popular Europeu

FERRAN SENDRA

Units per Avançar ha formalitzat la sol·licitud per incorporar-se com a membre del Partit Popular Europeu (PPE) i vol establir relacions amb partits germans com ara la CDU i la CSU alemanyes, el PSD portuguès, el CD&V belga i la CDA neerlandesa.

En un comunicat, la formació hereva de Unió que dirigeix Ramon Espadaler ha explicat que el seu responsable de relacions internacionals i exeurodiputat, Salvador Sedó, participa com a convidat en el congrés del PPE que se celebra a Hèlsinki.

Llaços socialcristians

El partit també ha mostrat interès a treballar al costat de les fundacions humanistes i socialcristianes vinculades a les esmentades formacions, com la Konrad Adenauer (CDU) i el Wilfred Martens Centre, del mateix PPE.

Units no té actualment representació al Parlament Europeu, però l’eurodiputat Francesc Gambús, que es va presentar en els comicis del 2014 per Unió, forma part del grup del PPE, en el qual també hi ha el PP. El PPE és el principal partit europeu en representació i ocupa la presidència de la Comissió Europea, del Parlament Europeu i del Consell Europeu.