INVITACIÓ PRESIDENCIAL

Sánchez insta Quim Torra a reunir-se al desembre amb ell a Barcelona

El cap del Govern llança el guant al president per entrevistar-s'hi abans del Consell de Ministres "si ell vol"

zentauroepp45793599 madrid 07 11 2018   el presidente del gobierno  pedro sanche181107132147

zentauroepp45793599 madrid 07 11 2018 el presidente del gobierno pedro sanche181107132147 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha deixat clara la seva intenció d’entrevistar-se personalment amb el president del Govern, Quim Torra, per facilitar un acord que permeti l’aprovació delsPressupostos Generals de l’Estat del 2019. Sánchez ha confirmat que el Consell de Ministres es reunirà a Barcelona Barcelonaen una data per determinar del mes de desembre, fet que podria ser aprofitat pel cap de l’Executiu per mantenir aquesta trobada amb el president català. "En els prolegòmens d’aquest Consell em reuniré amb Torra, si ell ho vol: jo hi estic disposat", ha manifestat. 

En la roda de premsa que va oferir al Palau de la Moncloa per explicar que a partir d’aral’impost sobre les hipoteques el pagaran les entitats financeres, el president va confirmar que al desembre hi haurà una reunió del seu Gabinet a Barcelona com va passar el passat 26 d’octubre a Sevilla.

Al final de la reunió del Consell de Ministres de Sevilla, Sánchez es va reunir amb la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, per espai de dues hores. En la reunió a la Moncloa de Sánchez i Torra del 9 de juliol, tots dos van acordar mantenir una altra cita, a Catalunya, per al mes de setembre, però els successos polítics ha anat postergant aquesta trobada.

21 de desembre, possible data 

Notícies relacionades

La data de la reunió del Consell de Ministres a la Ciutat Comtal encara no està tancada, segons van indicar a Servimedia fonts governamentals, pero "podria ser" divendres 21 de desembre, tot i que el calendari està encara molt obert.

A finals d’agost, el president va avançar la idea de celebrar dos Consells de Ministres fora de la Moncloa, un a Sevilla i un altre a Barcelona. Inicialment, aquest últim es preveia pels volts de l’1 d’octubre, però finalment ha quedat per a "final d’any".