MISSIVA

Torra demana una reunió a Sánchez en una carta sense ultimàtums

El president l'emplaça a una trobada en les pròximes setmanes per parlar de l'autodeterminació

Reclama a Sánchez que concreti "els termes del diàleg"

zentauroepp45301601 barcelona 02 10 2018  pol tica   debate de politica general 181002194310

zentauroepp45301601 barcelona 02 10 2018 pol tica debate de politica general 181002194310

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El Govern ha fet pública la carta que ha remès aquest dimecres el president Quim Torra al president del Govern central, Pedro Sánchez. Una missiva breu en què el president català li reclama que concreti "els termes del diàleg" i li demana abordar l’"exercici del dret a l’autodeterminació", però sense plantejar-li cap ultimàtum.

En aquest sentit, el president insta a "parlar de tot en profunditat". "Del seu projecte per a Catalunya i també de l’exercici del dret a l’autodeterminació. És la solució que pot resoldre el conflicte de forma sostinguda i democràtica", afirma. En el text, Torra afegeix que "el poble de Catalunya mereix una resposta valenta i diferent de la que ha rebut fins avui".

Notícies relacionades

La carta s’inicia amb la invitació per fer una reunió al Palau de la Generalitat "en les pròximes setmanes", segons el que es va acordar en la trobada que tots dos van celebrar el juliol passat a la Moncloa.

La missiva ha sigut enviada un dia després del’ultimàtum plantejat per Torra a Sánchez en el debat de política general, amb què amenaçava de retirar el suport al Govern dels partits independentistes al Congrés si no hi ha un compromís per fer un referèndum abans d’un mes.