la polèmica de l'esquetx

Valtònyc, a Dani Mateo: "Envia'm draps d'aquests, que em netejaré els mocs, la suor de les aixelles i la merda del cul"

El raper mallorquí, condemnat per apologia del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces, s'ha 'solidaritzat' amb l'humorista català a Twitter

dadi-definitivo / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Després d’una setmana de setge a l’humorista  català Dani Mateol’humorista  Dani Mateo per haver-se mocat amb una bandera d’Espanya  en el programa 'El intermedio' de La Sexta, l’últim a dir-hi la seva ha sigut aquest dimecres el raper mallorquí Josep Valtònyc. Josep Miquel Arenas, que va fugir de la justícia a Bèlgica després de ser condemnat a una pena de tres anys de presó per apologia del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces, ha volgut ‘solidaritzar-se’ amb Dani Mateo a través de Twitter. "Si vols, envia’m draps d’aquests, que em netejaré els mocs, la suor de les aixelles i la merda del cul", ha tuitejat. "Si no hi ha prou banderes, em serveix una foto de la família Reial, la Constitució o una pedra del Valle de los Caídos, que jo soc molt de camp", ha afegit.

En un segon missatge a la xarxa social, Valtònyc ha opinat que l’humorista català "ja tenia por de fer l’esquetx, i que després del que ha passat, no ho tornarà a fer més". "Està tan acollonit que fins i tot ha sortit a demanar perdó i encara es continua lamentant, per un esquetx. L’autocensura és la pitjor censura de totes", ha conclòs el raper sobre les disculpes de l’humorista.

Notícies relacionades

L’esquetx va causar un vendaval d’opinions, a favor i en contra, i va provocar que el sindicat de la Policia l’ASP l’hagi denunciat "per la seva ofensa a Espanya, els seus símbols i als espanyols" i quel’humorista hagi perdut algun contracte publicitari

toni-soler-se-suena-con-una-estelada / periodico

D’altres, en canvi, no han dubtat a expressar-li el seu recolzament i a denunciar el linxament al còmic, en defensa de la llibertat d’expressió. L’humorista Toni Soler, per exemple, va arribar a mocar-se a TV-3 per solidaritzar-se amb ell. "Tinc una cosa millor per mocar-me com Déu mana. Tinc aquest magnífic dispensador de senyeres per mocar-me. “Molt útil, això a Tabàrnia ho peta”, va reblar. I va afegir: "¿Ho veieu? No passa res".