L'entrega serà el 2021

L'Aràbia Saudita ja ha començat a pagar el contracte de les corbetes

GRAF3341 MADRID, 7/11/2018.-El presidente de la Sociedad Estatal de Participaciones Industriales (SEPI), Vicente Fernández Guerrero, durante su comparecencia ante la Comisión de Industria del Congreso para explicar la situación en la que se encuentra el contrato firmado con Arabia Saudí para el suministro de cinco corbetas. EFE/J.J.Guillen

GRAF3341 MADRID, 7/11/2018.-El presidente de la Sociedad Estatal de Participaciones Industriales (SEPI), Vicente Fernández Guerrero, durante su comparecencia ante la Comisión de Industria del Congreso para explicar la situación en la que se encuentra el contrato firmado con Arabia Saudí para el suministro de cinco corbetas. EFE/J.J.Guillen / J.J.Guillen (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El contracte de Navantia per a la venda de cinc corbetes a l’Aràbia Saudita ha entrat en vigor aquesta setmana després que Riad hagi formalitzat la carta de crèdit, segons ha anunciat el president de SEPI, Vicente Fernández Guerrero, que ha avançat que això suposa que el primer vaixell serà entregat l’octubre del 2021.

Fernández ha donat aquestes dades en una compareixença davant la Comissió d’Indústria del Congrés dels Diputats, on ha explicat que el contracte va ser formalitzat el mes de juliol passat i aquesta setmana les autoritats saudites han formalitzat la carta de crèdit necessària per a la posada en marxa de la construcció de les corbetes. "El contracte ha passat de la fase d’adjudicació i formalització a la seva entrada en vigor", ha explicat.

Notícies relacionades

Després d’aquest pas, la construcció dels vaixells començarà el gener del 2019 i la primera entrega està prevista per a l’octubre del 2021. La resta es faran arribar a l’Aràbia Saudita cada quatre mesos, segons ha detallat el president de SEPI.

Fernández ha reconegut que aquest contracte, el més gran firmat per Navantia amb un país estranger, és "molt important" per a la sostenibilitat tècnica i econòmica de la companyia i permet augurar un futur "més encoratjador" després d’anys de restricció econòmica.