no l'anomena de manera expressa

Rajoy va aprovar els encàrrecs a Villarejo, segons el marit de Cospedal

Noves gravacions revelen que "el cap" de l'ex secretària general del PP "estava d'acord" amb les investigacions

66upfmkis0xn7drzrxogk1100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident del Govern Mariano Rajoy estava al corrent dels treballs encarregats a l’excomissari de Policia José Manuel Villarejo i va aprovar seguir la línia d’investigar dirigents del PP com araJavier Arenas i el germà del dirigent socialista Alfredo Rubalcaba, segons Ignacio López del Hierro, empresari i marit de l’ex secretària general del PP María Dolores de Cospedal.

Segons es pot escoltar en les últimes gravacions publicades per 'Moncloa.com', López del Hierro li va assegurar a Villarejo que Rajoy, al qual es refereixen com "el cap" de Cospedal, "estava d’acord" que es desenvolupessin les investigacions sol·licitades al policia. No obstant, no esmenten explícitament cap dels dos noms.

Malgrat això, no és la primera vegada que Rajoy apareix en aquestes converses. "Rajoy no li vagis amb això. Rajoy l’únic que vol saber... a Rajoy no li importa, actua per imputacions", li arriba a dir el 22 de juny del 2019 el marit a Villarejo, mentre que el comissari es refereix a l’expresident com "el barbes"

El seu cap, "d’acord"

En una conversa entre l’empresari i el policia es diu que Rajoy, llavors líder de l’oposició, era coneixedor d’aquests encàrrecs i va donar llum verda a les accions plantejades per Villarejo. "La seva i després la del seu cap, que també li va comentar el negoci al seu cap, com és normal", assegura López del Hierro sobre el beneplàcit expressat per Cospedal i Rajoy.

"El seu cap està d’acord que es desenvolupi aquesta línia d’actuació", recalca el marit de l’ex número dos del partit en una conversa amb Villarejo, després que aquest pregunti si el màxim dirigent del PP aprovava l’operació. Després de publicar-se diversos àudios de les seves converses amb l’excomissari Villarejo, aquest dilluns Cospedal va anunciar la seva renúncia al seu lloc en el Comitè Executiu Nacional del partit, peròmantindrà el seu escó al Congrés dels Diputats.

Així era el seu 'modus operandi' 

Notícies relacionades

Uns dels mètodes que utilitzava Villarejo per a les seves indagacions era aconseguir dades de ‘punxades telefòniques’, com va voler fer amb el germà d’Alfredo Pérez Rubalcaba i l’empresària Marita Fernández Lado, propietària de l’agència de detectius Método 3. Segons explica ‘El País’ aquest dimarts, la investigació de l’Audiència Nacional aporta nombrosos indicis sobre com rastrejava aquesta informació, sovint pagada a treballadors d’empreses de telecomunicació.

Així, en una gravació entre Villarejo i el també comissari Enrique García-Castaño, ‘el Gordo’, aquest va admetre davant del jutge que ell va facilitar informació sense mandat judicial per ordre d’Eugenio Pino, número dos de la Policia Nacional amb el ministre Jorge Fernández Díaz (PP). "A 1.000 eurets, sí, cony, val la pena i tal, i no ens posa límit... o si no, tant per cada tub [telèfon] que li demanem, com tu vegis", se sent fins i tot Villarejo.