MOBILITZACIÓ

Vox crida el PP i Cs a unir-se a una marxa a Madrid l'1 de desembre contra la "impunitat del procés"

El partit anuncia una concentració l'1 de desembre per "evitar" que Sánchez negociï indults

zentauroepp45762704 primer pla del l der de la formaci   santiago abascal  davan181105120827

zentauroepp45762704 primer pla del l der de la formaci santiago abascal davan181105120827 / Tania Tapia

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de VoxSantiago Abascal, ha anunciat aquest dilluns la convocatòria d’una mobilització l’1 de desembre contra les "pressions" que estan exercint els independentistes per aconseguir la seva "impunitat" en la causa pel procés, que serà jutjada pròximament al Tribunal Suprem. Així mateix, ha demanat als líders del PP, Pablo Casado, i de Ciutadans, Albert Rivera, que s’afegeixin a aquesta concentració.

Així ho ha dit a les portes del Tribunal Suprem, on els advocats de la formació política, Javier Ortega i Pedro Fernández, que exerceixen l’acusació popular en la causa oberta pel procés independentista, han explicat la sol·licitud de 74 anys de presó contra l’exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras per dos delictes de rebel·lió, pertinença a organització criminal i malversació de cabals públics. Els lletrats, a més, han remarcat que han estat "en solitari" durant tot el procediment, malgrat les pretensions dels processats per fer-los fora de la causa.

Cedir a les pressions 

Abascal, en declaracions als mitjans de comunicació, ha fet referència a això últim i ha afirmat que el Govern està cedint a certes "pressions" dels independentistes catalans i que, tot i així, "sembla que vol ocultar quines són les seves hipoteques i qui són els seus socis". "Aquests socis que estan fent que el Govern lideri les pressions contra l’Advocacia de l’Estat, contra la fiscalia, infructuoses per sort, o bé contra aquesta acusació popular que proven de treure’ns i que busquen la impunitat dels colpistes", ha assegurat el líder de Vox.

Amb això feia referència a les diferents peticions que han fet la resta d’acusacions, ja que la Fiscalia sol·licita 25 anys de presó per a Junqueras i 16 anys de presó per a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, l’expresident del’ANC Jordi Sànchez i el líder del’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, pel delicte de rebel·lió agreujada per malversació. Per la seva banda, l’Advocacia demana 12 anys de presó per a l’exvicepresident català pels delictes de sedició i malversació de cabals públics, mentre que per a Forcadell, 10 anys de presó per sedició i vuit anys per als Jordis pel mateix delicte.

Evitar els indults

Per això, Abascal ha anunciat la convocatòria de la plataforma España Viva l’1 desembre, a les 12 hores, a la plaça de Colón de Madrid, "contra la impunitat" i ha instat els populars i la formació taronja a afegir-s’hi. Segons un comunicat, aquesta concentració es realitza per "evitar" que el president del Govern, Pedro Sánchez, "negociï" amb el president de la GeneralitatQuim Torraindults per als processats en el procés.

Notícies relacionades

D’altra banda, Abascal ha aprofitat la seva intervenció davant dels mitjans per criticar que el portaveu socialista al SenatAnder Gil, afirmés aquest diumenge que l’acte celebrat a Altsasu per homenatjar la Guàrdia CivilAltsasu Guàrdia Civil va ser realitzat "pels que mai van haver de mirar al matí sota del seu cotxe, els que mai van acomiadar un company en un funeral" i per "agitar l’odi".

En aquest sentit, ha destacat que aquest acte tenia la intenció de "treure la careta als que estan recolzant el Govern", que, segons el seu parer, són "els violents, encaputxats, els que reaccionen amb l’odi" i van intentar "impedir que les víctimes del terrorisme parlessin". "Això demostra fins a quin punt el Govern vol ocultar qui són els seus socis", ha conclòs.