EL JUDICI PER L'1-O
El Govern nega que hagi influït en l'Advocacia de l'Estat perquè no acusi de rebel·lió els líders del procés
Marlaska assegura que ha prioritzat el criteri tècnic en la decisió d'acusar per sedició

zentauroepp44815337 madrid 29 08 2018 politica comparecencia del ministro del180829120342 /
El Govern ha defensat aquest dilluns que no ha influït enl’Advocacia de l’Estat en l’acusació dels líders del procés, després que la fiscalia qualifiqués el cas com a delicte de rebel·lió, mentre que l’Advocacia de l’Estat es va inclinar per acusar de sedició.
En una entrevista a la COPE, el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, s’ha mostrat rotund sobre aquesta suposada mediació de l’Executiu socialista i l’ha rebutjat de ple, recordant que ha prioritzat un criteri tècnic en la decisió de l’òrgan de l’Administració.
Marlaska ha defensat que no necessàriament han de coincidir les posicions de la fiscalia i de l’Advocacia de l’Estat i, sobre la influència del Govern en el cas ha volgut posar de manifest que la fiscalia ha mantingut el delicte de rebel·lió. "Fins fa poc es parlava sempre de la instrumentalització dels Governs de la fiscalia. No sé com no es dona valor a aquest Govern, en el sentit, que no pot quedar mes clar i evident que s’ha respectat el treball de fiscalia", ha assenyalat.
Evita pronunciar-se
Quan li han preguntat si ell veu delicte de rebel·lió en la causa del procés, ha evitat pronunciar-se dient que correspon a la sala d’enjudiciament resoldre aquesta qüestió.
Respecte a la possibilitat que els enjudiciats pel procés puguin rebre l’indult, el ministre ha eludit la pregunta assegurant que no li agrada "anticipar-se als fets". "Cal conèixer la sentència i conèixer tots els extrems", ha conclòs Marlaska.
En una altra entrevista a Tele5, la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha defensat, preguntada pel mateix assumpte, que no "es pot provar d’utilitzar un procés judicial per fer política" i ha recalcat que un procés té unes fases processals provisionals i que, per tant, no n’hi pot haver una de qualificativa fins que no hi hagi un judici. "Només el Suprem pot dictaminar", ha sentenciat.
Processos complexos
Notícies relacionadesRobles ha insistit en la "complexitat" dels processos judicials a l’inquirir-lo si l’Advocacia de l’Estat ha canviat d’actitud respecte als possibles delictes que s’atribueixen al procés, i ha subratllat que, en un Estat de Dret, les interpretacions de les lleis "només els correspon als jutges".
"No diré què crec, perquè això només li correspon al Suprem. Una opinió pot ser políticament acceptable, però jurídicament no ho és", ha resumit.
Margarita Robles Fernández Judici del 'procés' Polítics catalans presos Fernando Grande-Marlaska Gómez
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Guerra a Ucraïna Trump es limita a amenaçar Rússia amb aranzels mentre rearma Ucraïna
- Comissió Bilateral Estat-Generalitat ERC veu insuficient el nou finançament: "La música sona bé, però les concrecions són mínimes"
- Finançament autonòmic Andalusia esclata contra l’acord de finançament amb Catalunya i el Govern li ofereix acollir-se al mateix model
- Successos La investigació de l’incendi de Paüls apunta a l’acció humana com a causa: negligència o provocat
- Estudi científic ¿Per què algunes persones necessiten posposar més vegades el despertador? La ciència té una resposta (i afecta més les dones)