avalat per ciutadans, el pp i vox

Marlaska qüestiona que l'acte d'Altsasu fos la manera més efectiva de defensar la Guàrdia Civil

"No puc acceptar que s'utilitzi el recolzament a la Guàrdia Civil amb finalitats partidistes", critica Robles

zentauroepp44816972 fotodeldia graf1831  madrid  29 08 2018   el ministro del in180829162114

zentauroepp44816972 fotodeldia graf1831 madrid 29 08 2018 el ministro del in180829162114 / Fernando Alvarado

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha lamentat aquest dilluns l’acció dels "energúmens" i "salvatges" que van atacar amb pedres persones que es van concentrar a Altsasu (Navarra) per donar suport a la Guàrdia Civil i a l’espanyolitat, però ha demanat evitar actes que puguin generar "crispació". De fet, ha qüestionat aquest dilluns que l’acte organitzat diumenge per la plataforma Espanya Ciutadana fos la manera més efectiva de defensar la Guàrdia Civil. L’esdeveniment –impulsat per Ciutadans i al qual es van afegir el PP i Vox– reivindicava el paper de la Guàrdia Civil i l’espanyolitat de Navarra.

"Tothom tenia el dret a manifestar-se, però no es pot obviar que hi havia una alta probabilitat que els incidents que van passar passessin", ha assenyalat. En declaracions a la COPE, Marlaska ha assegurat que el context que es viu a Altsasu, on vuit joves van ser condemnats per haver agredit dos guàrdies civils i les seves parelles, fa que l’acte no fos la millor manera de reivindicar el cos a Navarra. "Potser per defensar la Guàrdia Civil es poden plantejar accions que no comportin la possibilitat de crispació o incidents", ha explicat, suggerint que es realitzin accions "en un altre format".

"Recordant tot el que es va patir a Espanya i en concret al País Basc com a conseqüència del terrorisme d’ETA recordem accions i actuacions de moviments com a Gest per la Pau, i hi ha maneres de lluitar per la democràcia, pels drets i la llibertats de tots que crec que és més difícil que condueixin a la crispació", ha insistit.

Robles: “Ús partidista"

Notícies relacionades

En la mateixa línia, la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha criticat que va ser un acte "partidista" i, ha advertit que "tothom sabia a què hi anava".

"No puc acceptar que s’utilitzi el recolzament a la Guàrdia Civil amb finalitats partidistes", ha recalcat la titular de Defensa, apuntant que això "trenca la convivència". En l’acte d’aquest diumenge es van viure moments de tensió i insults per part d’un grup de radicals que va voler boicotejar l’esdeveniment.