NOUS ÀUDIOS

Cospedal va encarregar espiar el germà de Rubalcaba per atacar-lo per la 'Gürtel'

L'excomissari Villarejo va explicar que el familiar del llavors ministre de l'Inteiror tenia una relació amb la propietària de Método 3

zentauroepp36453614 fotodeldia  gra022  madrid  29 11 2016   el exsecretario gen181105085450

zentauroepp36453614 fotodeldia gra022 madrid 29 11 2016 el exsecretario gen181105085450 / JUAN CARLOS HIDALGO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal va encarregar, a través del seu marit, Ignacio López del Hierro, espiar el germà del llavors ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, a qui atribuïen la iniciativa política de l’operacióGürtel, que va acabar revelant una trama de corrupció en el partit conservador.

López del Hierro va realitzar l’encàrrec a l’excomissari de Policia José Manuel Villarejo, segons els últims àudios publicats per 'Moncloa.com' i 'El Confidencial', en què es pot escoltar com Villarejo assenyala Alejandro Pérez Rubalcaba com "el punt feble" que podria utilitzar el PP contra el dirigent socialista enmig de l’operació contra la trama que dirigia Francisco Correa.

En les gravacions, Villarejo relata a Cospedal i López del Hierro la presumpta vida "dissoluta" del germà del ministre, a qui atribueix una relació sentimental amb la propietària de Método 3, agència de detectius de Barcelona que Cospedal i López del Hierro vinculen en l’escàndol d’espionatge entre dirigents del PP a la Comunitat de Madrid en temps d’Esperanza Aguirre.

Favors

Segons Villarejo, Rubalcaba estava "espectacularment preocupat" per la situació del seu germà i "l’acollonia" que pogués ser utilitzat en contra seu. És més, l’excomissari assegura que la propietària de Método 3, María Teresa Fernández Lado, utilitza el germà de Rubalcaba per aconseguir favors. "El va utilitzant com si fos Juan Guerra", diu en relació amb el cas de corrupció a començaments dels 90 que va involucrar el germà del vicepresident del Govern Alfonso Guerra.

Notícies relacionades

López del Hierro encarrega a Villarejo que faci l’informe sobre Alejandro Pérez Rubalcaba, i l’excomissari hi accedeix, tot i que avisa de les dificultats que veu per realitzar l’encàrrec. El policia apunta que se’n poden rastrejar les trucades, a més dels moviments bancaris.

"En la mesura del que sigui possible és la via que seguiré", recalca Villarejo, que també suggereix que una altra opció és contactar amb mitjans de comunicació com ‘Época' o 'Intereconomia' perquè facin una investigació amb una càmera oculta sobre la vida privada del germà de Rubalcaba.