àudios de Villarejo

Cospedal va ordenar a Villarejo investigar Arenas: «Fes-me'n un dossier i això està pagat»

L'ex secretària general del PP i el seu marit van demanar al comissari un dossier per saber fins on arribava la implicació del polític andalús en la Gürtel

cospedalarenas

cospedalarenas

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nous fragments de converses entre José Manuel Villarejo, María Dolores de Cospedal i el seu marit, Ignacio López del Hierro, divulgades per ‘Moncloa.com’, revelen l’interès de l’exsecretària general del PP en conèixer el paper del seu company de partit Javier Arenas en la Fundació d’Estudis Europeus, assumpte sobre el qual el seu espòs va encarregar a l’excomissari un “dossier pagat”. En concret, López del Hierro fa al comissari dos encàrrecs en nom de “María Dolores”. Llavors, el cas Gürtel apuntava ja a Luis Bárcenas i als alts dirigents del partit: Cospedal volia aconseguir informació sobre suposades operacions sospitoses fetes per l’exministre de Treball, un dels seus rivals més importants a Gènova 13. [Seguiu en directe totes les informacions sobre la reunió Cospedal-Villarejo]

Precisament, Cospedal ha defensat la seva actuació a l’afirmar que només complia la seva obligació, només un dia després que Pablo Casado evités recolzar-la de forma taxativa des d’Andalusia. 

El digital difon aquest divendres vuit àudios amb fragments de diverses converses de Villarejo amb el marit de Cospedal, així com de la reunió que els tres van mantenir a la seu del PP al carrer de Gènova el 21 de juliol del 2009, gravacions que també poden escoltar-se a ‘El Confidencial’.

Totes elles versen sobre el ‘cas Gürtel’ i la relació de l’exministre de Treball amb Bárcenas i Gerardo Galeote (que va ser eurodiputat fins a mitjans d’aquell any).

Arenas, amb Bárcenas “a mort”

“Arenas... està d’informador, filtrant coses... El que està clar és que està recolzant a LB (Luis Bárcenas) a mort, però a mort”, s’escolta dir a l’excomissari en una primera conversa amb López del Hierro, que insisteix sobre l’exministre: “La Fundació aquesta que té amb Arenas i amb Galeote....”. “Allà hi ha el negoci, allà hi ha el ‘bussines’”, prossegueix Villarejo en un dels fragments d’aquesta conversa que va tenir lloc un dia abans de la reunió a la seu popular amb l’exsecretària general del partit, sobre qui també publica nous àudios.

Villarejo, en aquesta trobada a la seu de Gènova, explica a Cospedal que “hi ha mogudes de Bárcenas que estan molt acreditades fent negocis amb Arenas i amb, i amb...” moment en el que l’exdirigent popular apunta: “Galeote”.

“Amb Galeote –prossegueix Villarejo–. En la fundació aquesta, com es diu...” nom que l’exsecretària general i l’excomissari no recorden amb exactitud, i que és la Fundació d’Estudis Europeus, creada pel PP el 1994 i que la Fiscalia va afirmar més tard que Bárcenas hauria utilitzat per passar al PP les despeses dels seus viatges personals a l’estranger. Cospedal insisteix a saber quina informació tenen els investigadors sobre aquest assumpte. 

“Baratet”

Posteriorment a aquesta trobada, els àudios revelen dos fragments d’una conversa entre Villarejo i López del Hierro el 21 de setembre, en la qual l’empresari reprèn aquest mateix assumpte: “Mira, entre Arenas, Galeote i Bárcenas tenen una fundació, que no em preguntis quina és...” “I fes-me’n un informe i això està pagat ¿eh? O sigui, això és un dossier i pagat”.

L’excomissari li respon que “com” cobrarà al partit, a la qual cosa el marit de Cospedal insisteix: “Tu, allà, passa el que hagis de passar. Baratet perquè estem pelats”.

Aquest és el contingut de la conversa entreel marit de Cospedal i Villarejo:

-Ignacio López del Hierro: “Mira, entre Arenas, Galeote i Bárcenas tenen una fundació, que no em preguntis quina és...”

-Villarejo: Ja t’ho vaig dir. Sí, sí, jo recordo, home, que és la de...un gabinet d’influència, sí.

-I.L.H: El gabinet d’influència és del germà del de Sevilla.

-V: Sí, sí, el d’Arenas Bocanegra. Però ells tenien una fundació.

-I.L.H: María Dolores volia tot el que puguis treure d’allà. V: D’acord, d’acord.

-I.L.H: I el segon tema que volia era tot el que poguessis esbrinar, ja amb un informe (i això pagat, ¿eh?) és a dir, això un dossier i pagat.

-V: Eh...Ignacio, ¿com li he de cobrar algo al partit? No, no Ignacio. El que...una altra cosa és que quan vingui algun tio, algun empresari, o el que sigui, que en un moment determinat li digueu: escolta, doncs contracteu aquest que és de confiança. Això sí, però jo no li cobraré res al partit, clar que no...

-I.L.H.: Home, això ho has de... perquè això va de debò.

-V: No, però si...pero si...

Notícies relacionades

- I.L.H.: Potser et costa a tu pasta encarregar-lo o el que sigui... V: Però això no em costa res.

-I.L.H. Tu allà passes el que hagis de passar, ¿eh?