Tuit del portaveu del PSOE

Rivera exigeix a Sánchez que destitueixi Gil per "atacar els demòcrates" d'Altsasu

El líder de Ciutadans recrimina als dirigents socialistes "no haver dit ni una paraula dels violents"

fcasals45388549 madrid  08 10 18  albert rivera  ciudadanos  durante un desa181008094502

fcasals45388549 madrid 08 10 18 albert rivera ciudadanos durante un desa181008094502 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha exigit aquest dilluns al president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que destitueixiAnder Gil com a portaveu del seu partit al Senat per "haver confós víctimes i botxins" en l’acte d’aquest diumenge a Altsasu, fet que confirma que "els socialistes han deixat de ser constitucionalistes per exercir el seu paper de socis del nacionalisme i el populisme".

En roda de premsa després de la reunió de la direcció de Ciutadans, Rivera va voler donar les gràcies als centenars de "valents" que van participar en aquest acte, especialment als agents del dispositiu de seguretat per "mantenir el tipus davant dels violents", una tasca que el fa sentir encara més orgullós d’ells.

"No puc dir el mateix de Govern ni del sanchisme", va dir a continuació, abans de lamentar les "desafortunades i desencertades" paraules d’Ander Gil, que va acusar els que "mai han hagut de mirar al matí sota el seu cotxe" i "mai han acomiadat un company en un funeral" de "viure dels conflictes" i d’"agitar l’odi" a Altsasu.

Rivera considera "inacceptable" en democràcia que un partit que "era" constitucionalista "confongui les víctimes i els botxins", una cosa que, segons la seva opinió, han fet també els ministres de l’Interior i de Defensa, Fernando Grande-Marlaska i Margarita Robles, que amb les seves reflexions "venien a dir que hem d’anar amb compte" al defensar la Constitució en alguns llocs. El líder taronja ha acusat els dirigents socialistes de "no haver dit ni una paraula dels violents"

"Espanya avui no seria Espanya"

Pel que sembla, va denunciar, al PSOE li sembla "normal" que l’anomenat "carnisser de Mondragón" pugui "campar al seu aire" per Altsasu, però no que Fernando SavaterJosé Antonio Ortega Lara o l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) participin en un acte en defensa de la democràcia i de la Constitució. Amb l’argument que aquest acte era "provocar", va alertar, "Espanya avui no seria Espanya", hauria cedit davant dels terroristes i davant dels "colpistes" a Catalunya.

Notícies relacionades

Rivera considera confirmat que el PSOE ha abandonat el constitucionalisme "per ser una altra cosa", per ser "soci del nacionalisme i el populisme, dels que volen liquidar Espanya", i que a Sánchez el preocupa "que els demòcrates molestem els violents", i no al revés.

Per això, va alertar que el "sanchisme" ha de ser un "parèntesi curt" i s’ha de reorganitzar. A Espanya no urgeix reconstruir l’esquerra o la dreta, va afirmar, sinó definir un "projecte comú espanyol del segle XXI". Mentrestant, va concloure, "que li quedi clar al senyor Sánchez que no demanarem permís per desplaçar-nos amb llibertat pel territori nacional".