NOUS ÀUDIOS

Cospedal es va reunir en secret amb Villarejo a la seu del PP

L'exsecretària general es va veure amb l'excomissari el 2009 en ple 'cas Gürtel'

García Egea diu que "fins ara" la política no ha comès "cap delicte"

jcarbo44346754 cospedal casado180716132844

jcarbo44346754 cospedal casado180716132844 / ZIPI

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El serial dels àudios de l’excomissari José Manuel Villarejo continua avançant. Primer van afectar el rei Joan Carles, després la ministra de Justícia, Dolores Delgado, i ara l’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal i el seu marit, l’empresari Ignacio López del Hierro. I, de retruc, el nou president del PP, Pablo Casado, que ara per ara conté l’alè. La nova entrega de les gravacions, que va publicar aquest dimarts el digital 'Moncloa.com', colpeja directament l’exnúmero dos del PPTreuen a la llum una reunió secreta entre ella i l’expolicia a la mateixa seu del PP el 21 de juliol del 2009 per parlar del 'cas Gürtel'.

El digital dona a conèixer que l’expolicia va acudir a Génova en un cotxe del PP a través del pàrquing per no ser vist i va pujar a la setena planta quan l’edifici era gairebé buit. Allà va tenir lloc una reunió de més d’unahora i mitja, en la qual Cospedal va tractar assumptes relacionats amb la investigació judicial que posava el seu partit al disparador per la corrupció. Del contingut del qual es va parlar no se sap encara res ja que els àudios reflecteixen l’inici i el final de la reunió. Això arribarà en entregues posteriors.

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, va explicar que ha parlat amb Cospedal de l’assumpte. El número dos del partit va demanar calma i va dir que "el contingut conegut fins ara" no suposa "cap delicte". Va repetir tantes vegades "fins ara" que va quedar clar que esperen en tensió el detall del contingut del que es va parlar aquell dia a Génova.  

A aquest conclave secret, ordit sota la confidencialitat més gran, també va acudir López del Hierro, que, com va revelar aquest dilluns aquesta mateixa web, feia més d’un mes que es veia amb l’excomissari en una cafeteria de Madrid. En aquestes trobades, l’empresari va rebre suposadament informació privilegiada sobre les investigacions dels casos  'Gürtel', 'Brugal' i 'Umbra'. 

Cospedal va preguntar per Bárcenas

Notícies relacionades

El 2009, un any després d’arribar a la secretaria general del partit, Cospedal es trobava en l’ardu camí judicial a què s’ha hagut d’enfrontar la formació popular durant els últims anys. Justament l’endemà de la reunió amb Villarejo aquell mes de juliol, l’extresorer Luis Bárcenas va acudir al Tribunal Suprem a declarar i va negar que fos el "Luis el Cabrón" del 'cas Gürtel'. Cospedal va ser l’encarregada d’apartar Bárcenas del partit, una cosa que li reconeixen tots els seus companys. No obstant, les seves actuacions no van ser del tot transparents a l’hora d’enfrontar-se a la corrupció. Segons informa 'El País’, en aquesta reunió Cospedal va preguntar a l’expolicia per Bárcenas i alguns dirigents de la Comunitat de Madrid. 

"Qui a espasa mata a espasa mor", va sentenciar la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, cansada del setge continu per part del PP a la ministra de Justícia, Dolores Delgado, per uns àudios que la situaven en un dinar amb Villarejo fa nou anys.