però que mai va pagar Villarejo

Cospedal al·lega sobre Arenas que era la seva "obligació" saber què afectava el PP

L'exsecretària general dels populars assegura que no va arribar a concretar un dossier sobre l'exministre d'Aznar

zentauroepp41760510 madrid  24 01 18  politica  maria dolores de cospedal  minis180124105050

zentauroepp41760510 madrid 24 01 18 politica maria dolores de cospedal minis180124105050

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’ex secretària general del PP María Dolores de Cospedal ha assegurat aquest divendres, després de la publicació de nous àudios sobre les seves trobades amb l’excomissari José Manuel Villarejo, en què comenta el paper de Javier Arenas enmig de la investigació de la trama Gürtel, que es tractava de la "seva obligació" com a número dos del PP. En tot cas, ha assenyalat que el treball no es va arribar a concretar i mai es va pagar el policia per investigar Arenas.

"La secretària general d’un partit, igual que qualsevol responsable institucional, té l’obligació de conèixer tot allò que afecta la seva organització", ha assegurat Cospedal en una entrevista a la COPE. "Estava complint la meva obligació", ha resumit, després de la polèmica generada per les seves reunions amb el policia.

Sobre la reunió amb Villarejo el juliol del 2009, Cospedal ha contextualitzat la trobada explicant que el comissari treballava per a un Govern socialista i es va oferir a donar informació sobre una situació que estava "explotant" i afectava Génova.

"Acabada d’arribar al PP, nosaltres volíem saber què passava allà per fer la nostra obligació com a partit", ha al·legat, i ha recalcat que no coneixia els mètodes del policia ni que estava sent gravada.

Arenas i Bárcenas

Sobre les seves converses amb Villarejo en les quals surt a col·lació el paper de l’exministre Javier Arenas en una fundació junt amb l’extresorer Luis BárcenasLuis Bárcenas, Cospedal ha defensat que es va preocupar per saber si eren veritat les informacions que apuntaven que Arenas estava vinculat a la trama i, en tot cas, ha negat que demanés informació sobre això al llavors comissari. Cospedal ha al·legat que en vista de dades en aparença versemblants va haver de contrastar si eren "veritat o no".

Els àudios publicats per 'Moncloa.com' apunten que Ignacio López del Hierro, empresari i marit de Cospedal, va encarregar al policia un "dossier" sobre el paper d’Arenas en la fundació Associació d’Estudis Europeus, que mantenia amb l’extresorer Luis Bárcenas i l’exeurodiputat popular Gerardo Galeote.

A això, l’ex número dos de Génova ha respost que aquest treball no es va arribar a concretar i, per tant, mai es va realitzar cap pagament a Villarejo. "No hi va haver cap aportació d’informació posterior, ni hi va haver res. No hi va haver cap pagament", ha reiterat.

Posició de Casado

Notícies relacionades

Quan li han preguntat si creu que compta amb el suport del líder del PP, Pablo CasadoPablo Casado, Cospedal ha defensat que ella sempre ha dit la veritat sobre la seva relació amb Villarejo. D’aquesta manera, ha rebutjat pronunciar-se sobre si aquest cas resulta un obstacle per a la seva possible candidatura a les eleccions europees.

"Jo mai he dit que no l’he conegut, no ho nego i no ho he arribat a negar", ha al·legat la també exministra de Defensa, marcant distàncies amb el cas de la titular de Justícia, la socialista Dolores Delgado, que també s’ha vist esquitxada per altres gravacions de l’excomissari.