ELS JUDICIS DEL PROCÉS

Un grup de 'hackers' independentistes tomba les webs de la Fiscalia i de Vox

L'acció respon a les peticions de presó de la Fiscalia contra els líders de l'1-O

La presentació de l'escrit de l'Advocacia de l'Estat es retarda tres quarts d'hora per un altre atac

undefined38417064 a hooded man holds a laptop computer as cyber code is projec180821123928

undefined38417064 a hooded man holds a laptop computer as cyber code is projec180821123928 / KACPER PEMPEL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les pàgines web de la Fiscalia General de l’Estat i de Vox han deixat de funcionar a primera hora de la tarda després d’un atac cibernètic. El grup 'Hackers per la República' s’ha atribuït l’acció als seus portals en resposta a les peticions de presó de la Fiscalia contra els líders independentistes. També ha patit un atac cibernètic la plataforma de notificació i presentació d’escrits de l’Administració de Justícia, coneguda com a Lexnet, dependent del Ministeri de Justícia, motiu pel qual l’escrit de l’Advocacia de l’Estat s’ha retardat gairebé tres quarts d’hora i ha estat a punt d’haver-se de presentar en persona, han informat a EL PERIÓDICO fonts d’aquesta cartera.

"Tot i que tenen noms diferents, són el mateix. La Fiscalia i VOX units en contra de la llibertat democràtica del poble", ha assegurat el grup en un tuit.

Els tuits en el compte de 'Hackers per la República' anunciant els atacs contra la Fiscalia i Vox han aparegut aquest divendres a Twitter coincidint amb l’anunci de les peticions de presó.

Notícies relacionades

El grup s’autodenomina els "Hackers per la República" i denuncia la "injustícia que viuen els companys presos".