NOU CORRENT

Una regidora de Colau considera que Alamany actua per ego i per escalar

La portaveu parlamentària bloqueja el cessament de Grau al negar-se a firmar-ne l'acomiadament com a coordinador del grup

La diputada de Catalunya en Comú replica que l'autocrítica no agrada i assumeix els "costos" que pot patir

combo

combo

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La regidora de l’Ajuntament de Barcelona Gala Pin va arremetre durament contra el nou corrent dels comuns, Sobiranistes, i la seva principal impulsora, Elisenda Alamany. Segons la regidora de Barcelona en Comú, la plataforma d’Alamany es tracta d’un "moviment incomprensible per a la gent comuna", "disfressat de sobiranisme 0.0", però en realitat mogut únicament “per ego” i per escalar. "Hi ha setmanes que es fa difícil confiar en la política i la condició humana", va escriure Pin en el seu perfil de Twitter.

En resposta, la diputada de Catalunya en Comú va considerar que l’"autocrítica" no agrada a tothom, però va defensar que Sobiranistes està realitzant una crítica constructiva per tornar a ser un projecte guanyador. "Quan ens desviem de l’objectiu original, la nostra obligació és dir-ho", va explicar en declaracions a RAC-1. Alamany va admetre que pot patir uns "costos" i va assegurar que està disposada a assumir-los. No obstant, malgrat que creu que la seva destitució és sobre la taula, va avisar que la discrepància no pot solucionar-se "per la via estalinista".

Notícies relacionades

Fonts del sector sobiranista han explicat que Alamany es va negar a firmar el cessament com a coordinador del grup parlamentari de Marc Grau, persona de la seva confiança al qual Jéssica Albiach, presidenta del grup, va decidir fer fora al·legant pèrdua de confiança. "Bàsicament, la decisió no es va prendre ni per unanimitat ni consens. No es va votar en cap reunió. Es va fer de manera discrecional quan es va dir que es continuava negociant. Per tant, el cessament no l’ha firmat la portaveu, que és qui va fer el nomenament. La Generalitat l’ha bloquejat de moment perquè no té el vistiplau d’Elisenda Alamany", expliquen aquestes fonts.

Pressió a Nuet des d’EUiA

Alamany i Grau no són els únics que estan patint el 'pressing' dels comuns per les seves crítiques. També Joan Josep Nuet, l’altra cara visible del nou corrent del partit. Joan Mena, portaveu dels comuns en el Congrés i altres càrrecs de EUiA han publicat un article a EL PERIÓDICO en què consideren "una irresponsabilitat posar en risc una eina de transformació tan potent com Catalunya en Comú" i reclamen, en al·lusió al líder d’aquesta formació que integra la confluència, "que ningú utilitzi el nom d’EUiA per legitimar pretensions alienes a la seva política".