MALESTAR A GÉNOVA

Teodoro García Egea: "¿Autoritari, jo? Jo no soc autoritari, soc de Múrcia"

El secretari general del PP surt al pas de les crítiques dins del partit per càrrecs intermedis

jregue44463465 madrid   27 07 2018  politica el pleno del congreso de los d180823130926

jregue44463465 madrid 27 07 2018 politica el pleno del congreso de los d180823130926

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha apel·lat als seus orígens per defensar-se de les acusacionsd’autoritarisme  que li fan alguns càrrecs intermedis del seu partit. "¿Autoritari, jo? Ni de bon tros. Jo no soc autoritari, soc de Múrcia", ha respost davant de la pregunta formulada per Carlos Alsina en el seu programa 'Más de uno’, d’Onda Cero.

El locutor s’ha fet ressò de les queixes de càrrecs intermedis del PP, que denuncien en privat les formes autoritàries d’Egea i del president del partit, Pablo Casado. El secretari general dels populars s’ha afanyat a desmentir-ho: "Soc una persona mediterrània amb unes conviccions fermes. Però en altres circumstàncies li hauria respost: ‘Jo no soc autoritari, soc de Múrcia’. Però en aquestes circumstàncies... L’hi dic perquè fa poc vaig respondre una cosa semblant per treure ferro a una pregunta".

De tota manera, ha donat unes quantes explicacions per justificar el seu paper. "Un ha de prendre decisions en un càrrec com aquest perquè tenim la responsabilitat de dirigir el partit més important d’Espanya i hem de ser fidels a nosaltres mateixos", va argumentar.

Defensa de Montserrat

D’altra banda, Egea ha defensat que Dolors Montserrat és "una gran portaveu" i "seguirà sent-ho" malgrat les crítiques que ha rebut per la seva intervenció en la sessió de control al Govern. En una entrevista a Antena 3 recollida per Servimedia, el número dos de Casado ha remarcat que la feina parlamentària del PP "posa en evidència els problemes a què s’enfronta el Govern de Pedro Sánchez".

"Del que se’ns pot acusar és que se’ns entén bé, que parlem clar", ha sentenciat, abans de donar la cara expressament per Montserrat. "Jo crec que és una gran portaveu i seguirà sent-ho", ha respost quan ha sigut preguntat per l’opció que sigui candidata al’alcaldia de Barcelona.

Així serà, ha prosseguit, si d’ell depèn com a secretari general del PP. "El fet que li donin tanta visibilitat els grups de l’oposició amb tantes crítiques demostra que ha tocat a l’os, al lloc que havia de tocar", ha adduït García Egea.

Notícies relacionades

Segons el seu parer, amb les intervencions de Montserrat i del mateix Casado s’ha aconseguit que dimecres, quan se celebra la sessió de control a l’Executiu en el Congrés, s’hagi convertit "en un mal dia" per alGovern  de Sánchez.

Dretanització inexistent

Dit això, ha assegurat que desconeix "on és aquest escorament a la dreta del qual alguns parlen". "El PP és un partit modern i de centredreta que aspira a aglutinar tot a la dreta del PSOE", s’ha defensat el secretari general dels populars. Egea ha negat que hi hagi "cap preocupació" pel resultat electoral a Andalusia del 2 de desembre que ve i ha posat en dubte que Ciutadans compleixi la seva promesa de no facilitar altre cop que governi Susana Díaz en aquesta comunitat.