després de la trobada iglesias-junqueras

Sergi Sabrià adverteix que ERC «no es vendrà per diners»

El president del grup d'ERC en el Parlament reconeix que, ara per ara, no hi ha espai per «poder parlar de pressupostos»

Insta el Govern de Pedro Sánchez que assumeixi que les acusacions als líders presos «són un castell de falsedats»

sergi sabria

sergi sabria

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Elpresident del grup d’ERC en el Parlament, Sergi Sabrià, ha advertit avui que el seu partit “no es vendrà per diners, ni canviarà partides pressupostàries per drets civils i llibertats”, per la qual cosa ha instat el PSOE a fer moviments en matèria de presos i autodeterminació. “En les circumstàncies actuals no hi ha marge per parlar de pressupostos”, admet Sabrià.

Segons ha indicat Sergi Sabrià en declaracions a l’emissora RAC1, ERC “dona molt valor” a la trobada que va tenir lloc a la presó de Lledoners (Barcelona) entre el líder de Podem, Pablo Iglesias, i el president d’Esquerra, Oriol Junqueras, tot i que ha advertit que “algú s’ha de moure, i no és Iglesias”, sinó “el Govern del PSOE”.

Ha indicat, en aquest sentit, que a ell no li consta que cap membre de l’actual Govern espanyol “s’hagi interessat per veure Junqueras”.

Notícies relacionades

Sabrià creu que el govern de Pedro Sánchez té marge perquè no es perdin ajuts per a Catalunya per valor de més de 2.000 milions d’euros i adverteix que en cap cas cediran a un eventual xantatge incorporant en el pacte el tema dels presos polítics. Reclama “gestos de més calat” per part del Govern que vagin més enllà de l’àmbit judicial si volen el seu recolzament en el Congrés.

Considera que el Govern ha d’assumir que les acusacions contra els líders independentistes “són un castell de falsedats que a poc a poc es va desmuntant”, i per això els insta a promoure la retirada de les querelles per part de la Fiscalia General de l’Estat. “Seria molt interessant que ho fessin”, reconeix.