DAVANT DE LA FISCALIA DE BARCELONA

Quatre veïns denuncien uns cartells que els assenyalen com a GDR

Els pamflets van aparèixer el 16 d'octubre a Manresa, Sallent i Balsareny

zentauroepp45514221 fascistas181018191923

zentauroepp45514221 fascistas181018191923

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Quatre veïns de Manresa, Sallent i Basareny han denunciat aquest divendres davant del servei de delictes d’odi de la Fiscalia de Barcelona els cartells i les pintades que van aparèixer contra ells el 16 d’octubre a les localitats on viuen i que els identifica com a membres delsGrups de Defensa i Resistència (GDR), la resposta constitucionalista als independentistes Comitès de Defensa de la República (CDR), que han protagonitzat retirada de llaços grocs de la via pública.

Als cartells no només apareixen fotos dels denunciants, sinó en alguns casos també de les seves parelles i, fins i tot, delsvehicles que utilitzen (es pot veure la matrícula) i els locals que normalment freqüenten. Als pamflets se’ls acusa de pertànyer a col·lectius ultres i de ser persones agressives i violentes.

Notícies relacionades

"Fora feixistes dels nostres carrers", es llegeix als cartells. Sota el nom de la persona que es pretén acovardir, fotos seves i acusacions diverses. "Si el veus pel teu municipi, dona l’alarma", indica. A la part inferior, la paraula “assenyalem-los” i el lema: "El feixisme avança si no se’l combat". "Aquests fets provoquen un greu risc en la meva persona, tant per a la meva seguretat com la de la meva parella, així com el consegüent perill que això suposa per als tres fills que conviuen amb nosaltres", relata un dels escrits presentats a la fiscalia. Els fets podrien ser constitutius dels delictes d’amenaces, calúmnies, injúries i odi.

Les denúncies han sigut interposades d’acord amb els advocats José María Fuster-Fabra, Javier Berzosa, José Antonio Gilabert i Luis José Gómez, que han assumit la representació de les víctimes. Aquests lletrats formen part d’un grup de juristes que s’han mostrat disposats, segons expliquen, a "defensar els drets de totes les persones que en la seva manifestació legítima recolzin l’ordre constitucional i la legalitat vigent".