LA PUGNA SOBIRANISTA

Maragall creu que l'independentisme ha de superar el 50% per buscar recolzament internacional

El conseller considera que els partits sobiranistes han "d'expressar una estratègia comuna" abans de la sentència als polítics processats

zentauroepp45150137 barcelona  22 09 2018  pol tica el candidato por esquerra a 180924124208

zentauroepp45150137 barcelona 22 09 2018 pol tica el candidato por esquerra a 180924124208

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, ha considerat que l’independentisme "no tindrà cap dret a demanar recolzament internacional" fins que no superi "almenys el 50% de ciutadans favorables a la secessió.

En una entrevista en el programa 'HardTALK' de la BBC, ha afirmat que "eixamplar la base" és un dels objectius de l’Executiu català i, segons ell, per aconseguir-ho "hi ha temps" i "un Govern estable i creïble".

Maragall també ha expressat que els partits sobiranistes "han d’expressar una estratègia conjunta" abans que es faci pública la sentència del judici als líders i polítics independentistes processats per rebel·lió. En aquest sentit, creu que "una reacció" al veredicte serà "necessària".

"Hem d’aclarir i expressar la nostra nova estratègia per enviar un missatge a tots els ciutadans, incloent-hi els potser radicals que tenen reaccions comprensibles", en al·lusió als comitès de defensa de la república (CDR).

Ha dit que està "absolutament en contra" de les accions violentes, però ha destacat que les que puguin protagonitzar els CDR són marginals.

Durant l’entrevista, també ha posat sobre la taula la possibilitat que Catalunya esculli entre "la independència i una autonomia plena".

Sense proposta de Sánchez

Notícies relacionades

D’altra banda, el conseller ha assegurat que el Govern "no està interessat a fer caure" l’Executiu que lidera Pedro Sánchez, mentre que ha criticat que aquest no ha proposat encara cap solució per a Catalunya.

Així mateix, ha criticat que el Tribunal Suprem "ha decidit apropiar-se de la Constitució i ha desenvolupat la seva pròpia interpretació", per això ha posat la unitat d’Espanya per sobre de l’imperi de la llei. "És un poder polític real en si mateix i té la seva pròpia ideologia", ha afegit.