Iceta: "La situació a Catalunya es desinflama i això no agrada als extrems"

El primer secretari del PSC afirma que condicionar els Pressupostos als presos és "demagògia"

zentauroepp45302637 barcelona 02 10 2018  pol tica   debate de politica general 181018100054

zentauroepp45302637 barcelona 02 10 2018 pol tica debate de politica general 181018100054

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest dijous que amb l’arribada de Pedro Sánchez a la Moncloa, la situació política a Catalunya s’ha "desinflamat" i això, ha afegit, "no agrada als extrems dels dos bàndols", ni als que se sentien còmodes amb un Govern del PP amb el qual no es podia dialogar.

Segons el parer del primer secretari dels socialistes catalans, l’estratègia dels partits independentistes de condicionar el recolzament alsPressupostos Generals de l’Estat a la situació dels polítics presos és "demagògia", ja que el Govern no pot intervenir perquè hi ha separació de poders.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Iceta ha afirmat que si tinguessin en compte els números, "els independentistes els votarien, però hi ha una situació política de fons" més enllà que siguin uns bons comptes, ha valorat. Per això, ha assenyalat que l’independentisme ha de pensar "si aprofita l’oportunitat d’un Govern d’Espanya que no té les idees de Pablo Casado".

La multa a Borrell

Notícies relacionades

D’altra banda, Iceta ha dit que el ministre d’Afers Exteriors, la UE i Cooperació, Josep Borrell, no hauria de dimitir per la sanció que li ha imposat la CNMV per una operació de venda d’accionsd’Abengoa  quan era conseller de l’empresa.

Ha assegurat que, si fos al seu lloc, pagaria la multa però no deixaria el càrrec, i ha revelat que Borrell li va trucar per demanar-li la seva opinió i aquest va ser el consell que li va donar.