escàndol de les targetes faffe

El PP acusa el Govern de tenir les prostitutes desconcertades

Montserrat acusa els "socialistes andalusos de freqüentar amb diners públics la prostitució"

"És una forma més d'esclavitud i aquest Govern advoca per la seva abolició", diu Delgado

zentauroepp45496583 madrid 17 10 2018 politica   congreso de los diputados   ses181017115530

zentauroepp45496583 madrid 17 10 2018 politica congreso de los diputados ses181017115530

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La vicepresidenta Carmen Calvo ha defensat la coordinació de l’Executiu i ha respost amb ironia a les crítiques de la portaveu del PP, Dolors Montserrat, que ha acusat els "socialistes andalusos de freqüentar amb diners públics la prostitució". "¿Ha sigut una 'performance', no?", ha replicat Calvo.

En la sessió de control al Govern en el Congrés, Calvo ha respost així a la portaveu del grup popular, que li preguntava si està "orgullosa de la coordinació" de l’Executiu en una intervenció en què ha barrejat les polèmiques que han esquitxat diversos ministres, la tesi del president Pedro Sánchez, la gestió de la situació a Catalunya i, fins i tot, la prostitució.

"Tenen les prostitutes desconcertades. La senyora Valerio [ministra de Treball] diu que són un gol per l’escaire, la senyora Delgado [ministra de Justícia] és defensora dels seus serveis i els seus companys socialistes andalusos freqüenten amb diners públics la prostitució. I vostè, com a ministra d’Igualtat, andalusa i vicepresidenta, ¿a qui recolza?", ha dit Montserrat.

Una acusació que ha provocat sorpresa i murmuris al grup socialista, i després de la qual la portaveu popular ha acusat el president del Govern, Pedro Sánchez, de "confondre el que és públic amb el que és privat".

"No sap quin és el seu lloc ni en el Govern ni en un besamans; senyora Calvo, d’una vegada coordini la Moncloa, Waterloo, la llanxa de Galapagar i l’‘herriko taberna’", ha conclòs Dolors Montserrat, referint-se a la relació de l’Executiu amb les forces que van recolzar la moció de censura.

Delgado: "No és una professió"

D’altra banda, la ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha qualificat de "repugnant" l’ús de diners públics en prostíbuls. Ha respost així al ple del Congrés a una pregunta de la diputada del PP María Eugenia Romero sobre la seva opinió de l’ús de diners públics per pagar prostitució.

La diputada al·ludia al presumpte ús de targetes de l’extinta Fundació Andalusa Fons Formació i Ocupació (Faffe) en prostíbuls, cosa que va ser denunciada per la Junta davant dels tribunals.

Notícies relacionades

Delgado ha precisat que el PSOE és un partit que "ha deixat sempre clar" que la prostitució no és una professió, "és un atac a la dignitat i a la llibertat de milers de dones, de criatures "que es veuen obligades a exercir-la de manera forçosa per màfies o que es veuen abocades a aquesta experiència tan terrible per la marginació o per la desesperació".

"La prostitució –ha indicat– és una forma més d’esclavitud i aquest Govern no advoca ni per la seva regulació, ni per la seva prohibició, sinó per la seva abolició".