CESSAMENT IMMEDIAT

Dimiteix la directora general de Treball que va autoritzar el sindicat de prostitutes

Concepción Pascual assumeix «tota la responsabilitat» de publicar el registre d'Otras en el BOE

valerio

valerio

2
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

Al Govern de Pedro Sánchez no li tremola el pols a l’hora de desfer-se dels qui protagonitzen una relliscada. La primera i la més sonada dimissió va ser la de l’exministre de Cultura, Màxim Huerta, que només va durar set dies en el càrrec. La següent a caure ha sigut la directora general de Treball,Concepción Pascual, a qui es culpa d’haver autoritzat lacreació del sindicat de treballadores sexualsOtras, una decisió que va ser rebutjada per la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social,Magdalena Valerio, quan es va assabentar per la premsa.

Treball ha explicat aquest dilluns en una escarida nota que Pascual “ha presentat la seva dimissió, la qual ha sigut acceptada per la ministra”. El comunicat afegia que “la decisió de Concepción Pascual es produeixa l’assumir voluntàriament totes les responsabilitats del registre dels estatuts d’Otras” i que el registre es va efectuar davant de la direcció de la qual la dimitida “era la màxima responsable”.

Uns minuts abans, el secretari d’organització del PSOE i ministre de Foment,José Luis Ábalos, ja havia anunciat en roda de premsa la destitució imminent: “Ja hi ha hagut una assumpció de responsabilitat. Crec que la directora general de Treball ha dimitit”, va dir Ábalos quan se li ha preguntat expressament si aquest error de l’Executiu provocaria algun tipus d’assumpcions de responsabilitat, informaJuan Ruiz.

Demanda d’explicacions

Alguna cosa es va intuir dijous passat quanValerio, després d’admetre que amb lapublicació al BOE de la creació del sindicat li havien posat “un gol per l’escaire”, va afegir que demanaria “explicacions” als responsables del seu departament que havien pres la decisió. “La persona que porti això m’haurà d’explicar per què no se’m va fer saber que aquest expedient estava en tramitació”, va advertir.

“Ha sigut el pitjor moment de la meva vida política”, va arribar a afirmar la ministra, que fins i tot va trencar la pàgina del BOE que donava compte de l’acord.

“No avalarem un sindicat d’una activitat il·legal que vulnera els drets de les dones”, va anunciar Valerio, que des d’aquell mateix dia va donar l’ordre a l’Advocacia de l’Estat que anul·lés l’autorització. Unes hores després, el mateix Pedro Sánchez reaccionava assegurant que un Govern feminista no podia tolerar una decisió així.

Notícies relacionades

Després d’escoltar la seva cap,Pascual no va tardar ni 24 hores a presentar la dimissió. Ho va fer divendres passat mitjançant una carta escrita “de pròpia mà”, en què assumia, efectivament, tota la responsabilitat de la decisió. Valerio es va donar el cap de setmana per valorar-ho, per a finalment deixar-la caure.

Divisió en el feminisme

La rotunditat d’aquestes decisions contrasta amb la divisió que ha desencadenat la qüestió entre els sectors feministes. La majoria d’aquests col·lectius i el mateix PSOE són partidaris de l’abolició a l’entendre que cosifica les dones i facilita el tràfic, però algunes personalitats com l’alcaldessa de Barcelona,Ada Colau, han sortit en defensa de la possibilitat que un col·lectiu tan vulnerable com el de les prostitutes pugui organitzar-se per defensar els seus drets.

Temes:

Prostitució