EL FUTUR DEL PROCÉS SOBIRANISTA

Colomines (Crida): "Sense morts, la independència tardarà més"

L'ideòleg del moviment de Puigdemont advoca per "forçar un referèndum" i considera "moribund" el PDECat

whatsapp-image-2018-10-17-at-104914

whatsapp-image-2018-10-17-at-104914

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Crida Nacional per la República, la fundació de la qual està programada per al 27 d’octubre a Manresa, comença a prendre forma a cavall de la presó de Lledoners i del Parlament. Mentre el pres Jordi Sànchez elabora la ponència política i la diputada de Junts per Catalunya (JxCat) Gemma Geis dissenya l’organitzativa, Agustí Colomines, ideòleg del moviment que impulsen Carles Puigdemont i Quim Torra, va avançar que la Crida apostarà per "forçar un referèndum, no negociar-lo a la baixa", i va alertar que, sense morts, el camí cap a la independència serà més llarg.

"En totes les independències del món hi ha hagut morts. En la nostra hem decidit que no volem morts. Si decideixes que no vols morts, tardes més, el procés és molt més llarg," va reflexionar Colomines dilluns passat durant una entrevista a La Xarxa.

171018 coromines / periodico

Notícies relacionades

L’exdirector de l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat, destituït per la Moncloa durant l’aplicació de l’article 155 de la Constituciól’article 155 de la Constitució, Colomines va advocar per "fer sensació de confrontació" amb Espanya i va rebutjar qualsevol intent de normalitzar la situació política a Catalunya:  "¿Normalitzar què? Mentre hi hagi presos i exiliats, ¿què volem normalitzar? Colomines va reconèixer que en el procés sobiranista hi ha hagut "moltes ingenuïtats", que va atribuir en part a "aquest experiment tan català d’intentar una independència sense un sol mort".

Colomines, que per encàrrec d’Artur Mas  va presidir la Fundació Trias Fargas  –rebatejada com CatDem al destapar-se que s’havia beneficiat del saqueig del Palau de la Música saqueig del Palau de la Música–, es va mostrar extremadament crític amb el PDECat, partit successor de Convergència Democràtica: "El que és vell es resisteix a morir, i ho fa amb totes les males arts del món". Al seu judici, que els hereus de CDC inscriguessin al seu nom la marca electoral Junts... va ser "un cop baix" als impulsors de JxCat. Per tant, va advocar perquè la Crida sigui un "front ampli i ideològicament molt divers", no un instrument per salvar el PDECat, "un partit moribund".