POLÈMICA

Rufián i Zaragoza critiquen Colomines per dir que una independència sense morts "tarda més"

"El procés català no desitja morts i per això portarà més temps aconseguir l'objectiu", ha declarat l'ideòleg del moviment de Puigdemont

fcasals43544753 madrid 30 05 2018  politica   sesion de control  al gobierno181009141811

fcasals43544753 madrid 30 05 2018 politica sesion de control al gobierno181009141811

1
Es llegeix en minuts

Gabriel Rufián (ERC), José Zaragoza (PSC) i José Rosiñol (SCC) han coincidit a criticar les paraules de l’historiador i coimpulsor de la Crida Nacional per la República, Agustí Colomines, per afirmar dilluns que tota independència tarda molt més si no hi ha morts, tot i que aquest dimecres ha emfatitzat que el procés sobiranista "no desitja morts".

Colomines va dir dilluns en una entrevista de La Xarxa: "¿Hi va haver moltes ingenuïtats? Sí, no hi ha cap mena de dubte. Sobretot, si intentes fer aquest experiment tan català d’intentar una independència sense un sol mort".

Al preguntar-li si hi ha d’haver morts, ha respost que "de moment, en totes les independències del món hi ha hagut morts. En la nostra hem decidit que no en volem. Si decideixes que no en vols, doncs tardes més. El procés és molt més llarg".

En un tuit d’aquest dimecres, ha respost a les crítiques de Rufián: "Es veu que Gabriel Rufián no deu entendre el català. Tradueixo i simplifico: 'El procés català no desitja morts i per això portarà més temps aconseguir l’objectiu'.

Reaccions

El diputat d’ERC a la Cambra Baixa ha dit aquest mateix dimecres, en declaracions a La Sexta recollides per Europa Press: "Una absoluta barbaritat. Repeteixo: una absoluta barbaritat". Unes declaracions de les quals després s’ha retractat a Twitter.

Notícies relacionades

El diputat del PSC en el Congrés José Zaragoza, també a La Sexta, ha interpretat que alguns els molesta que hi hagi una possibilitat de solució; ha qualificat Colomines d’exaltat i sense gaire sentit comú, i ha advertit que persones com ell "siguin escoltades per l’opinió pública".

I a Twitter, el president de SCC, José Rosiñol, ha qualificat d’intolerable que "líders i ideòlegs independentistes flirtegin amb la violència i parlin directament de morts. Això mereix una condemna sense pal·liatius de Quim Torra i el seu Govern".