Polítics catalans presos

Robles veu "escenificació" en ERC i el PDECat per recolzar els Pressupostos

La ministra de Defensa assegura que els partits saben que no poden demanar al Govern influir en la fiscalia

42506086 601

42506086 601 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat aquest dimarts que els partits catalans saben "perfectament" que no poden demanar com a condició al Govern per recolzar els Pressupostos que influeixi en la fiscalia en el judici del procés.

Després que el portaveu del PDECat en el Congrés, Carles Campuzano, separés en una entrevista la situació dels presos independentistes de l’aprovació dels comptes en el Congrés, Robles ha valorat en una entrevista a la cadena SER que el va dir Campuzano "és el que és".

"El que diu Campuzano és el que és, tant el PDECat com ERC ho saben", ha assegurat la ministra de Defensa sobre les condicions posades pels partits independentistes en el marc de la negociació dels Pressupostos. Robles atribueix en part l’actitud dels dos partits a una "escenificació", però ha reiterat que saben "perfectament" que no es pot exigir això a l’Executiu socialista.

Campuzano va remarcar que no es tracta d’exigir al Govern que influeixi en la fiscalia en el procés judicial contra els dirigents independentistes, sinó de fer veure que l’Executiu té marge d’actuació per canviar la situació dels polítics processats.

Independència de la fiscalia

"La fiscalia és absolutament independent. Si alguna cosa és evident a Espanya és la independència del poder judicial, és que, a més, és una exigència democràtica", ha reivindicat la titular de Defensa, recalcant que l’Executiu respectarà aquesta independència.

"Altres governs no sé el que farien. Però aquest Govern creu en la Constitució i no produiria cap resultat", ha afegit.

Notícies relacionades

Per tot això, Robles ha demanat que "no es barregi" la negociació dels Pressupostos amb el procés judicial contra els líders independentistes, i ha instat ERC i el PDECat a recolzar els comptes al·legant el seu caràcter "progressista".

"Em resulta difícil entendre que una formació com ERC, amb clara sensibilitat progressista, no doni suport a aquests comptes", ha conclòs.