PROCÉS ALS LÍDERS DEL PROCÉS

Delgado rebutja les exigències d'ERC: no es donaran instruccions a la Fiscalia

Segarra demana que es "deixi treballar amb tranquil·litat i que no s'entri en conjectures"

fcasals45470912 madrid 15 10 2018 politica desayuno informativo en el que pa181015095127

fcasals45470912 madrid 15 10 2018 politica desayuno informativo en el que pa181015095127

2
Es llegeix en minuts
EFE / Europa Press

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha recalcat a ERC que el Govern no donarà instruccions a la Fiscalia en la causa del procés, a més de reclamar que es deixi treballar amb "calma" el Ministeri Públic. “No es donaran instruccions a ningú",ha garantit Delgado en vista de la decisió del partit català de condicionar el seu recolzament al projecte de Pressupostos que el Govern demani a la Fiscalia que retiri les acusacions els dirigents independentistes presos.

Després d’insistir en l’"absolut" respecte de l’Executiu a la independència fiscal i a l’autonomia del poder judicial, ha demanat esperar que es presentin els escrits provisionals d’acusació i ha considerat que "ni processats ni ciutadans mereixen aquestes especulacions en aquest moment".  També ha assegurat que totes les comunicacions que té amb la Fiscalia General de l’Estat són "transparents" i es realitzen a través dels mecanismes establerts a l’Estatut Orgànic del Ministeri Fiscal (EOMF) per respectar la "plena autonomia" del Ministeri Públic. "Una trucada de telèfon està bé per felicitar l’any", ha ironitzat sobre això.

Delgado ha rebutjat així comentar les informacions periodístiques divulgades aquest cap de setmana que –en fonts judicials– apunten que la posició de fiscalia serà mantenir l’acusació per delicte de rebel·lió i que sol·licitarà les penes més altes possibles per als responsables polítics més alts, com l’exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. "No entro a valorar rumors, esborranys, projectes o reformes; no ho he de fer i no ho vull fer", ha repetit. 

Quan li han preguntat si el Tribunal Suprem és part del problema o part de la solució per a la crisi catalana, s’ha limitat a assenyalar que "està fent la seva feina". La situació de Catalunya té un vessant jurídic i un de polític, i des del Govern es tracta de buscar solucions polítiques per facilitar la convivència. "Necessitem Catalunya i Catalunya ens necessita a nosaltres", ha recalcat.

A més, ha traslladat el seu "recolzament absolut" a tots els operadors jurídics de Catalunya, abans d’anunciar que viatjarà pròximament a la comunitat autònoma per expressar personalment aquest suport a la tasca que realitzen i que "en ocasions no tenen les facilitats d’altres àmbits territorials". 

Segarra demana tranquil·litat

Notícies relacionades

En la mateixa línia, la fiscal general de l’Estat, Maria José Segarra, ha demanat que es "deixi treballar amb tranquil·litat i no s’entri en conjectures" sobre les penes per als polítics sobiranistes encausats en el procés.

"Estem davant d’una causa molt complexa i voldria que fins al moment que no ens donin el trasllat per formular l’escrit de qualificació provisional, se’ns deixi treballar amb tranquil·litat i no s’entri en conjectures que, en tot cas, no procedeixen de la Fiscalia", ha assenyalat, abans de remarcar que "quan sigui el moment processal oportú es donarà l’escrit d’acusació i s’explicarà a l’opinió publica i a la premsa".