LES CLAVEGUERES POLICIALS

Anticorrupció demana tornar a imputar al comissari Salamanca en el 'cas Tàndem'

La fiscalia considera que hi ha nous indicis contra aquest policia amic de Villarejo

Recorda la importància de la investigació de l'organització criminal assentada al si de la policia

zentauroepp34595720 espa a ignacio gonz lez gra244  estepona m laga   01 02 2016180813143959

zentauroepp34595720 espa a ignacio gonz lez gra244 estepona m laga 01 02 2016180813143959 / JORGE ZAPATA

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Fiscalia Anticorrupció prova de reobrir totes les peces del ‘cas Tàndem’, en què s’investiguen les clavegueres policials, a través de dues vies: recorrent els arxius acordats pel jutge de l’Audiència Nacional Diego de Egea i demanant-li directament la reobertura. En aquesta ocasió insta que es reobri la relativa a l’excomissari de Barajas Carlos Salamanca, a l’entendre que han aparegut nous elements incriminatoris en contra seu.

El jutge De Egea va arxivar el 18 de juliol passat el procediment seguit contra Salamanca, al que s’imputava haver creat amb l’excomissari José Manuel Villarejo una organització criminal per permetre l’entrada de ciutadans guineans al país a canvi de suborns, una decisió que el magistrat també ha adoptat en altres peces en relació amb els clients del policia.

Segons Anticorrupció, ha de tornar a imputar-se a l’excomissari de Barajas per suborn i prevaricació administrativa. Es basa en el fet que l’anàlisi de la documentació en suport paper i digital confiscada en els registres practicats el mes de novembre passat ha avançat, cosa que permet ampliar totes les línies obertes en la investigació sobre “les activitats

Notícies relacionades

delictivesd’una organització incrustada en la Policia especialment sensibles per a la seguretat de l’Estat els últims 15 anys”.

Per a la fiscalia la peça es va arxivar “precipitadament” per l’instructor, decisió que es va recórrer directament d’apel·lació, pendent de resolució per la Sala Penal de l’Audiència. Ara el ministeri públic prova d’evitar-se aquesta espera i que sigui el mateix jutge el que reobri la causa.