Abdelouahab Taib, un atacant sortit dels blocs de la Siemens

Va néixer a Algèria fa 29 anys, no tenia antecedents policials i s'havia casat amb Luci, una veïna de Cornellà

L'entorn de la parella explica que ell marxava a la nit amb homes que venien a buscar-ho amb un monovolum blanc

zentauroepp44709938 180820111616

zentauroepp44709938 180820111616 / CAMINAL DANNY

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Abdelouahab Taibl’home d’origen algerià abatut a la comissaria de Cornellà de Llobregat, va aterrar a Cornellà fa dos anys gràcies al matrimoni que va contreure amb Luci, una dona espanyola de 40 anys. 

Luci Abdelouahab vivien al domicili d’ella, uns baixos als ‘blocs de la Siemens’, edificis bessons com fitxes de dòmino que l’empresa d’electrodomèstics va aixecar al barri de la Gavarra per als seus empleats, la majoria procedents del sud d’Espanya. 

Malgrat que tot això va passar fa gairebé 70 anys, i que ja no queda gairebé ningú dels llogaters originaris i la immigració magribina abunda en aquesta zona, segons expliquen Conchi i Óscar, veïns del mateix bloc que Luci i Abdelouahab, ell era l’únic habitant musulmà d’una finca habitada íntegrament per famílies espanyoles. Aquests dos veïns expliquen també que Luci, al casar-se amb Abdelouhab, es va convertir a l’Islam. I a partir de llavors, sortia sempre de casa sense deixar a la vista els cabells, que cobria amb un mocador. De vegades, també vestia túniques. Ell no, ell seguia amb roba de carrer, o vestit amb una granota, perquè, pel que sembla, havia aconseguit una feina del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). 

Marxava amb homes

Una amiga de Luci, que vol preservar el seu anonimat, explica que la dona va firmar el divorci amb Abdelouahab dimarts de la setmana passada. Segons explica, l’home havia “començat a resar de matinada”“a parlar sol i a perdre el cap” i a passar moltes hores amb un grup d’homes que venien a recollir-lo a les nits. “En un monovolum blanc”, afegeix Conchi, que també s’havia fixat en aquesta colla nova d’Abdelouahab. Luci, segons fonts de la investigació, ha acabat explicant avui als Mossos d’Esquadra una cosa d’Abdelouahab  que desconeixien tant la seva amiga com els veïns però que quadra amb el que havien observat: el divorci es devia al fet que Abdelouahab era homosexual i que ell temia el rebuig que podia implicar entre la comunitat musulmana, fins al punt de plantejar-se el suïcidi.  

Notícies relacionades

En aquest context, de matinada Abdelouahab ha empunyat un ganivet i s’ha dirigit a la comissaria dels Mossos de Cornellà, a escassos 200 metres. Ha trucat al timbre i ha intentat matar una policia apunyalant-la amb el nom d’Al·là a la boca. La policia ha pogut treure la pistola i obrir foc contra ell diverses vegades. A les 10.10 hores, una comitiva forense ha tret el seu cadàver de la comissaria ficat en una bossa blanca. 

Aquest atemptat terrorista, així ho investiguen els Mossos, ha obligat a activar una operació policial de gran envergadura als antics blocs de la Siemens i a desallotjar 24 famílies del bloc de Luci. A l’altre costat del cordó policial, Alberto i María Ángeles, matrimoni de 76 i 73 anys, observaven aquest migdia el desplegament asseguts en un banc. Quan ells van arribar al barri de la Gavarra, fins aquests carrers hi havia ramaders que portaven vaques i cabres per vendre llet directament munyida de la teta de l’animal. “I hi havia camps just aquí”, recorden, assenyalant el terra.