Zapatero avisa els independentistes: «Saben on no poden tornar a anar»

Afirma que reformar la Constitució «seria el més desitjable» tot i que les condicions són «objectivament complicades»

zapatero-fiesta-de-la-rosa-len-2018

zapatero-fiesta-de-la-rosa-len-2018

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero ha assenyalat, amb referència a la situació a Catalunya, que “sempre” s’ha expressat a favor d’una política “que es construeixi des deldiàleg”, ja que, segons la seva opinió, “les posicions irreductibles no condueixen a res”.

“Els independentistes saben on no poden tornar a anar, han de fer una reflexió”, ha apuntat el socialista, mentre ha assegurat que té “plena confiança” que el Govern “està disposat al diàleg”.

Per a l’expresident de l’Executiu, el diàleg serà “el camí que s’obrirà” perquè la societat espanyola és “democràtica, racional i avançada”. “Quan cadascú es manté en una actitud inamovible només aconseguim que hi hagi més enuig i cap solució”, ha explicat.

Notícies relacionades

Respecte a la possibilitat de reformar la Constitució, Zapatero ha remarcat que “seria el més desitjable” tot i que les condicions són “objectivament complicades” perquè, en les seves paraules, el centredreta “ho planteja amb molta dificultat, no hi estan d’acord”. “Jo em conformaria amb renovar consensos, de convivència i d’afectes”, ha sentenciat.

Així ho ha manifestat aquest dissabte Zapatero en declaracions als mitjans durant el X Congrés Estatal d’Unitat Progressista de l’ONCE, que se celebra sota el lema ‘Un nou temps, una mateixa identitat’.