PAÍS BASC

"Extrema preocupació" d'Urkullu per la situació a Catalunya

El 'lehendakari' crida a "recuperar el lideratge polític" i remarca que Sánchez i Torra volen "una solució acordada"

urkullu-expresa-su-extrema-preocupacin-por-la-situacin-en-catalua / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ‘lehendakari’, Iñigo Urkullu, ha expressat aquest dimecres la seva "extrema preocupació" per la situació a Catalunya i ha fet una crida a "recuperar el lideratge polític" per part dels partits i institucions catalanes i a assumir que "cal prendre decisions buscant el bé comú".

"La complicació és màxima quan hi ha moviments polítics, fins i tot que es diuen socials, pseudopolítics, que semblen desitjar que no sigui possible una solució acordada", ha assenyalat Urkullu en una conferència a la tribuna Nova Economia Fòrum.

Solució "acordada"

Ha assegurat que no té cap dubte que tant el president del Govern, Pedro Sánchez, com el president de la Generalitat, Quim Torra, "volen una solució acordada".

El ‘lehendakari’ ha expressat la seva esperança que les institucions catalanes i espanyoles "siguin conscients del que està en joc", i ha afegit que ell no és "ningú" per "dir als altres el que han de fer", perquè "ningú des de fora serà capaç de buscar un punt de trobada que no sigui buscat i assolit a Catalunya".

Notícies relacionades

Urkullu ha mostrat la seva "disposició absoluta per ajudar a buscar el bé comú, però sense dir a ningú el que ha de fer".

Sobre els enfrontaments entre manifestants independentistes i els Mossos d’Esquadra registrats dilluns passat als voltants del Parlament de Catalunya, ha assenyalat que li van recordar els disturbis "molt greus" que es van viure en aquest mateix escenari l’any 2011, quan grups de manifestants van envoltar l’edifici i diversos responsables polítics van haver d’accedir al recinte en helicòpter.